Dimecres, 14 d'agost de 2024
medi natural

El Parc Nacional d'Aigüestortes demana als visitants complir la normativa i no banyar-se als estanys

Es tracta d'ecosistemes aquàtics molt fràgils a les pertorbacions humanes

Pallars Digital Espot | 12 d'agost de 2024 a les 10:03
L'estany de Sant Maurici | M. Lluvich / ACN
El director del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Lluís Florit, ha demanat als visitants que compleixin la normativa i no es banyin als estanys. Fer-ho suposa un incompliment de la llei i una denúncia per part dels Agents Rurals. Malgrat tot, Florit explica que intenten informar i sensibilitzar a la gent abans d'arribar a la sanció.

El director del parc ha recordat que es tracta d'ecosistemes aquàtics molt fràgils a les pertorbacions humanes. "Demano que els visitants siguin conscients que estan a un parc nacional, on el bany està prohibit", ha sentenciat.
 
L'hàbitat dels estanys d'alta muntanya és d'interès comunitari i l'efecte del bany altera molts aspectes de la seva dinàmica, ha dit Florit. Les cremes corporals i els protectors solars són un dels aspectes que més altera la flora i fauna d'aquests espais.


D'altra banda, en molts estanys hi ha investigadors que estan fent-hi recerca i el bany també alteraria els resultats, ha exposat el director. Aquests dies de calor intensa els controls als estanys s'intensifica als de més fàcil accés. Mentrestant, els Agents Rurals també han fet una crida a gaudir dels espais naturals de forma responsable i produint el mínim impacte possible sobre el medi natural. 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació