Dimecres, 14 d'agost de 2024
muntanya

Jan Ballbè bat un altre rècord completant «La Porta del Cel»

El corredor establert al Pallars Sobirà va reduir en més d'una hora la marca anterior, vigent des de feia 15 anys

Pallars Digital Tavascan | 12 d'agost de 2024 a les 10:58
Ballbè ha tornat a coronar la Pica d'Estats 10 dies després | Jan Ballbè
Jan Ballbè no es cansa de batre rècords. Deu dies després de rebaixar el temps d'ascens i descens de la Pica d'Estats per segon any consecutiu, el corredor de 21 anys establert al Pallars Sobirà, ha tornat a fer història, aquest cop rebaixant en més d'una hora el temps d'una altra ruta: La Porta del Cel

Tal com avança el portal Ultres Catalunya, el d'Ullastrell ha completat el circuit -que recorre quatre refugis del Pallars i França- en un temps de 10 hores, 50 minuts i 59 segons. L'anterior millor marca, d'11 hores i 57 minuts, l'ostentava el corredor Saiz Flores des de feia 15 anys.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @jan_ballbe_

 
Amb sortida al poble de Tavascan, la Porta del Cel és una ruta d'aproximadament 60 quilòmetres i 5.200 metres de desnivell. Entre altres, fa parada en diversos indrets del Parc Natural de l'Alt Pirineu i de l'Arieja, com ara els estanys de Certascan, Sotllo i Baborte, com també el pic de Certascan o la Pointe Recou.

 
Així mateix, el recorregut passa pel cim de la Pica d'Estats, per on Jan Ballbè ja va fer camí el passat 1 d'agost. El corredor va pujar i baixar la muntanya més alta de Catalunya en una hora, 56 minuts i un segon, millorant en vuit minuts la seva pròpia marca aconseguida l'any anterior.

Ballbè va marxar fa gairebé quatre anys del seu poble natal amb la idea de viure a la muntanya, la seva passió. De fet, ha treballat en alguns refugis d’alta muntanya, com l’Angel Orus a Benasque o el de la Vall Ferrera, on ha estat les dos últimes temporades.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació