Dimecres, 14 d'agost de 2024
meteorologia

Arriba un canvi de temps al Pallars que portarà tempestes i un descens de les temperatures

El Servei Meteorològic de Catalunya ha generat un avís per intensitat de pluja, aquest dimarts, al Jussà i al Sobirà a partir del migdia i fins entrada la mitjanit

Tomàs Garcia Espot Pallars | 13 d'agost de 2024 a les 08:44
Les ratxes de vent superaran els 90 km/h aquest dimarts del matí, amb possibilitat d'esclafits | TGE
El Pallars viurà a partir d'aquest dimarts un canvi de temps que portarà tempestes i un descens general de les temperatures. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès un avís per temps violent per aquest matí amb possibilitat de pedra d'uns 2 centímetres i fortes ratxes de vent (90 km/h) que poden provocar esclafits i tornados.
 
D'altra banda, el Meteocat també ha activat l'alerta per pluges intenses al Pallars Jussà i el Pallars Sobirà a partir del migdia i fins entrada la mitjanit. Unes tempestes que poden fer caure uns 20 litres per metre quadrat en 30 minuts.

 
Mentrestant, aquest dimarts les temperatures amb prou feines rondaran els 30 graus en diversos indrets de la geografia pallaresa. Una situació que contrasta amb els dies anteriors: aquest dilluns, de fet, en punts com Sant Romà d'Abella o Tremp s'ha tornat a superar els 40ºC.
 
El descens de la temperatura encara es notarà més de cara al dimecres, quan l'estabilitat persistirà. Tot i que les pluges no s'allunyaran, el Pallars quedarà fora dels avisos de temps perillós. D'altra banda, dijous i divendres, els termòmetres continuaran normalitzats per l'època de l'any, mentre que la pluja podria tornar a fer acte de presència.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació