Dimecres, 14 d'agost de 2024
patrimoni

Repararan el pont romànic de Cassibrós pel risc de col·lapse d'un dels pilars

L'Ajuntament de Vall de Cardós ha licitat les obres per uns 66.000 euros, i comptaran amb el suport financer del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Tomàs Garcia Espot Vall de Cardós | 14 d'agost de 2024 a les 09:27
El pont de Cassibrós, en imatge d'arxiu | Isidre Blanc
L'Ajuntament de Vall de Cardós ha licitat les obres per reparar el pont romànic de Cassibrós a causa del risc de col·lapse d'un dels seus pilars. El problema és una séquia de reg excavada a la roca i l'estructura de la qual es troba en fallida. Aquest fet està comprometent l'estrep dret del pont, mentre que l'esquerre també ha patit una forta erosió.

La situació provoca que el pas a peu entre Ribera de Cardós i Ainet de Cardós, un dels més freqüentats per la proximitat dels càmpings, sigui molt perillós. En aquest sentit, el projecte de l'ajuntament preveu reforçar l'estructura, reconstruint els murs laterals del pont amb formigó armat i revestint-los amb pedra del país.
 
Així mateix, s'instal·larà un tub prefabricat de formigó en substitució de la séquia actual, mentre que també es col·locaran una barana de protecció i barreres de seguretat a la carretera. El valor estimat de la licitació és d'uns 66.000 euros (IVA inclòs) i els treballs -d'una durada de dos mesos i mig- comptaran amb el suport del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

El pont de Cassibrós està inclòs a l'Inventari de Patrimoni Arqueològic de Catalunya, i l'any 2023 va ser declarat Bé Cultural d'Interès Local (BCIL).
 
 

Clausura de dos abocadors i neteja del riu

D'altra banda, el consistori preveu també clausurar dos petits abocadors incontrolats de deixalles al poble d'Ainet de Cardós. Segons la memòria del projecte, tot i que no se'ls considera significatius, es creu necessari fer-hi una actuació "per evitar que la situació vagi a més".

A més, es netejarà un punt de la llera del riu Noguera de Cardós on s'han anat acumulant troncs i restes vegetals a causa de les crescudes. Un fet que pot comportar un perill per la inundabilitat de la zona. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació