Dimecres, 14 d'agost de 2024
patrimoni

Els veïns de Llimiana reparen els seus tres gegants

El Llimianus, la Cinta i el Llimi ja estan llestos per tornar a desfilar durant la cercavila de la Festa Major

Pallars Digital Llimiana | 14 d'agost de 2024 a les 11:15
La Cinta, un dels tres gegants del poble | Comissió de Festes de Llimiana
Llimiana podrà tornar a treure els seus gegants al carrer amb motiu de la festa major. Aquest dimarts, la comissió de festes del poble s'ha encarregat de reparar i engalanar el Llimianus, la Cinta i el Llimi, les tres figures de cartó pedra que ja són tot un símbol en aquest municipi del Pallars Jussà.

El seu origen es remunta a la dècada dels noranta, quan un grup de veïns i veïnes va decidir donar vida a uns gegants que representessin el poble. Així és com van néixer, en primer lloc, el Llimianus i la Cinta, mentre que anys més tard van construir el Llimi.
 
 
Els de Llimiana són uns gegants creats "amb amor, germanor i al més pur estil llimianenc", asseguren des de la comissió, que afegeixen que són "autèntics i d'un valor inigualable". "No en trobareu cap de similar", afirmen.

Així doncs, i després d'arreglar els diversos desperfectes soferts al llarg dels anys, els veïns han tornat a deixar aquestes figures ben maques i a punt per a la cercavila de la Festa Major, que tindrà lloc aquest dijous en motiu de la festa major del poble.
 


Altres notícies que et poden interessar








 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació