Divendres, 16 d'agost de 2024
rescats

Els Bombers demanen precaució per evitar accidents a la muntanya i respecte pel medi natural

Coincidint amb els dies de màxima afluència de turistes, augmentaran les activitats a l'aire lliure i, presumiblement, els serveis en rescats i recerques de persones

Pallars Digital Pallars | 16 d'agost de 2024 a les 10:31
Un helicòpter del GRAE en un rescat al Pallars durant el mes de juny | Bombers
Amb l'arribada del pont del 15 d'agost, els Bombers han fet una crida a extremar la precaució per evitar accidents a la muntanya. Coincidint amb els dies de màxima afluència de turistes, augmentaran la mobilitat i les activitats a l'aire lliure i, en conseqüència, és previsible que s'incrementin els serveis de rescats i recerques de persones.

Consultar la previsió meteorològica, especialment després de les tempestes i les que es preveuen fins divendres en diferents punts del país, i planificar l'activitat que es vol realitzar, tenint en compte els horaris i el recorregut previstos, i també preparació física i tècnica, ajuda a disminuir els riscos i a evitar accidents a la muntanya.

 
 
​Cal seguir cinc premisses bàsiques: Pensa, Planifica, Forma't, Equipa't i Minimitza Riscos. En cas de patir un accident, cal avisar al telèfon d'emergències 112 i demanar ajut. Si bé els serveis al medi natural fets pels Bombers a l'estiu de 2023 es van incrementar respecte al mateix període de l'any anterior, enguany la xifra s'està moderant, tot i que encara falten dos setmanes per acabar agost i tot el mes de setembre.

Els resultats parcials de juny i juliol, però, reflecteixen un descens respecte al 2023: -6,2% al juny i -15,3% al juliol. En el cas del Pallars, l'any passat els Bombers van realitzar 149 actuacions al medi natural, de les quals 122 van ser rescats de muntanya. D'aquests, 40 van tenir lloc al Pallars Jussà i 82 al Pallars Sobirà. Enguany, a les comarques pallareses de moment s'han realitzat 62 rescats.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació