Divendres, 16 d'agost de 2024
gossos d'atura

Llavorsí celebra el 36è Concurs de gossos d'atura i la 14a Fira de l'Ovella

La fira tindrà lloc el dissabte a partir de les 11h mentre que el tradicional certamen se celebrarà l’endemà al Prat de la Coma

Pallars Digital Llavorsí | 16 d'agost de 2024 a les 11:15
Un pastor donant indicacions al seu gos durant una edició anterior del concurs | Ajuntament de Llavorsí
Llavorsí celebra aquest cap de setmana dos esdeveniments marcats amb vermell al calendari festiu del municipi: el 36è Concurs de gossos d'atura i la 14a Fira de l'Ovella. El dissabte, la mostra començarà amb inflables per a nens i adults, així com amb jocs infantils, pintacares i tallers relacionats amb el món de l'ovella. D'altra banda, durant la tarda hi haurà un espectacle infantil i familiar, L'Aneguet Lleig, a càrrec de la companyia NS Danza.

L'endemà diumenge, el Concurs de gossos d'atura començarà a partir de les 10:30h al Prat de la Coma. Hi participaran pastors amb els millors gossos d’atura provinents de França, el País Basc, el País Valencià, les Illes Balears i Catalunya.
 

Cartell de la Fira de l'Ovella i el Concurs de gossos d'atura, Foto: Ajuntament de Llavorsí

 
El concurs es divideix en dos proves: a la primera hi actuen tot els gossos inscrits, és a dir, normalment entre 10 i 15 exemplars. Es divideix en tres parts i es valora l'obediència del gos: es tracta d'un recorregut amb banderoles i dos parades en un temps determinat; la segona ha de fer entrar les ovelles dins un cercle i a la tercera ha de fer passar les ovelles pel portell assenyalat.

Finalment, a la segona prova hi participaran els gossos amb millor puntuació de la primera. En aquest cas, el gos haurà d’arreplegar les ovelles dins el pletiu i després les haurà de fer sortir.

 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació