Dilluns, 19 d'agost de 2024
rescats

Cap de setmana llarg accidentat amb cinc ferits al Pallars Sobirà

Dos d'ells eren motoristes, mentre que els Bombers també van atendre un ciclista i un excursionista

Pallars Digital Pallars Sobirà | 19 d'agost de 2024 a les 09:20
Imatge del rescat d'un motorista a Espot el passat divendres | Bombers
El pont del 15 d'agost ha deixat un balanç de cinc ferits al Pallars, tots ells al Sobirà, tant per accidents de trànsit com per salvaments al medi natural. El divendres al migdia, un motorista va patir una caiguda a la pista forestal de Quatrepins, al municipi d'Espot. L'avís, rebut a les 12:28h, va mobilitzar el GRAE amb el suport d'una dotació terrestre dels Bombers d'Espot. L'home va ser evacuat amb ambulància des del lloc dels fets.

Dissabte, un altre motorista va patir un accident a la carretera C-13 al seu pas per la Guingueta d'Àneu. En aquest cas, va patir una fractura en un canell i va ser traslladat pels Bombers a l'Hospital de Vielha. D'altra banda, un ciclista va sortir il·lès arran d'un sinistre, també a la C-13, en aquest cas dins del terme de Rialp.
 
El mateix dia, els Bombers van haver de rescatar una dona de 38 anys després de caure del cavall a Esterri d'Àneu. L'avís es va produir a les 17:54h, i hi van intervenir efectius del GRAE acompanyats d'un metge del SEM, que van traslladar la dona fins a un centre hospitalari amb una possible fractura a la cama.

Al municipi veí d'Alt Àneu, concretament a la Vall de Gerber, un altre accident va implicar un excursionista, que va haver de ser rescatat a la zona de l'Estanyera del Mig. A l'espera de les dades del mes d'agost, aquest juny i juliol hi ha hagut un descens dels rescats respecte al 2023 (-6,2% i -15,3%).
 
En el cas del Pallars, l'any passat els Bombers van realitzar 149 actuacions al medi natural, de les quals 122 van ser rescats de muntanya. D'aquests, 40 van tenir lloc al Pallars Jussà i 82 al Pallars Sobirà. Enguany, a les comarques pallareses de moment se n'han dut a terme 62.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació