Divendres, 23 d'agost de 2024
fotografia

«Pallars Jussà», el nou llibre de Jordi Peró que retrata la riquesa paisatgística i patrimonial de la comarca

Està format per més de 200 imatges, meticulosament seleccionades, i una edició que compta amb la coordinació de la historiadora Núria Nolasco

Pallars Digital Pallars | 20 d'agost de 2024 a les 11:19
Portada del llibre «Pallars Jussà» | Bresca Editorial
El fotògraf trempolí Jordi Peró ha publicat Pallars Jussà, un nou llibre editat per Bresca Editorial on captura l'essència i la riquesa paisatgística de la comarca. Es tracta d'un recull de més de 200 imatges, meticulosament seleccionades, i una edició que compta amb la coordinació de la historiadora Núria Nolasco.

El llibre, amb una mirada única i atemporal del paisatge divers i ric del Pallars Jussà, ofereix als lectors l'oportunitat de recórrer la variada geografia pallaresa, des dels seus cims majestuosos fins als racons més recòndits explorant també el seu costat més salvatge.
 
 
Les imatges captades per Jordi Peró no només mostren la bellesa, plena d’elements patrimonials, sinó que també revelen la seva riquesa cultural de la comarca pallaresa. Són 270 pàgines d'un viatge plagat de tradicions vives i profundament arrelades.

El document compta amb la col·laboració d'escriptors i personalitats del panorama literari i cultural local, com ara Sisco Farràs, Maria Barbal o Manel Gimeno. A banda de ser una celebració visual, també és una oportunitat per aprofundir en la narrativa que envolta aquest territori únic.
 
 

Un fotògraf autodidacta especialitzat en paisatge

Nascut a Tremp l'any 1967, Jordi Peró Enjaume és un fotògraf autodidacta amb una llarga trajectòria en l’àmbit de la fotografia de paisatge. Col·labora habitualment amb diferents institucions d’àmbit local i comarcal i difon les seves imatges a través de diverses publicacions, xarxes socials, premsa escrita, mitjans audiovisuals i exposicions.

Entre els seus premis més destacats, figuren el 1r Premi del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (2011) i el 1r premi Metereoreportage (2012 i 2013). És membre de la Xarxa d'Observadors Meteorològics (XOM) del Pallars Jussà.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació