Diumenge, 25 d'agost de 2024
ramaderia

Unió de Pagesos porta a Madrid la seva lluita contra els atacs de l’os i el llop al bestiar

El sindicat reclama una gestió racional de la fauna salvatge protegida, revisar l'estratègia i que es prenguin més mesures preventives

Pallars Digital Madrid | 21 d'agost de 2024 a les 08:34
Representants del sindicat durant la concentració | Unió de Pagesos
Unió de Pagesos ha portat aquest dimarts la seva lluita contra l'os i el llop a Madrid. Una delegació del sindicat ha participat en una concentració davant la seu de la Comissió Europea per reclamar una gestió racional de la fauna salvatge protegida davant dels continus atacs a la ramaderia extensiva. 

Durant la manifestació, convocada per la Unió d'Unions d'Agricultors i Ramaders, s'han registrat cartes dirigides a la presidenta de la Comissió Europea, el president del Parlament Europeu i la presidenta de la Comissió d'Agricultura del Parlament per fer constar les seves reclamacions i propostes. Entre aquestes hi ha la derogació de l'ampliació de la protecció del llop, aprovada el 2021 a Espanya, i la revisió de l'estatus de protecció d'aquest animal en l'àmbit europeu.
 
Les organitzacions també demanen directives europees de protecció per als ramats, una llei estatal de fauna salvatge, l'actualització dels exemplars de llop, un registre unificat de danys de totes les administracions, la revisió de l'Estratègia per a la gestió i conservació del llop, eines i fons suficients per a les mesures preventives, així com indemnitzacions justes i mecanismes efectius de control de les poblacions.

 
La setmana passada, Unió de Pagesos va tornar a denunciar des d'Alins la greu situació de la ramaderia extensiva davant dels atacs en augment del llop i l'os al Pirineu. El sindicat reclama al nou Govern català que posi en marxa amb urgència mesures realistes de prevenció i seguretat contra els atacs, una gestió eficient per protegir l'activitat agrària i recursos per a la coexistència entre la ramaderia i la fauna protegida.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació