Divendres, 23 d'agost de 2024
patrimoni

Junts per Tremp denuncia l’estat de «degradació» de les Adoberies

El grup municipal lamenta que aquest espai, rehabilitat fa poc més d’un any, sigui "intransitable" i estigui ple de males herbes, excrements d’animals i deixalles

Pallars Digital Tremp | 23 d'agost de 2024 a les 09:46
Les Adoberies de Tremp aquest divendres al matí | TGE
Junts per Tremp ha denunciat l'estat de "degradació" de les Adoberies del barranc de la Font Vella, rehabilitades fa poc més d'un any. En un comunicat, el grup municipal lamenta que l'espai està ple de males herbes, excrements d'animals i deixalles, i és "intransitable" tant en la seva part inferior com en el camí que va al Pont de Sant Jaume.

En aquest sentit, des de Junts expliquen que alguns visitants que accedeixen a les Adoberies "en marxen immediatament". D'altra banda, exposen que en dos plens celebrats enguany han reiterat la necessitat d'aconseguir que aquest espai estigui endreçat i visitable.
 
Per això, reclamen que cal instal·lar-hi cartells visibles i netejar-lo regularment perquè sigui atractiu pels visitants i pels habitants de la ciutat. Així mateix, informen que l'equip de govern va manifestar que s'estava treballant en un conveni amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Tanmateix, lamenten que tres mesos després l'estat de les Adoberies "ha anat empitjorant". Un fet que per a Junts és "inexplicable i greu", ja que, apunten, "el grup polític Compromís per Tremp, que governa al municipi, també forma part del govern del consell comarcal".
 
Per tot plegat, Junts per Tremp afirma que continuaran insistint fins a aconseguir que les Adoberies "siguin un referent i emblema de Tremp". El novembre de 2023, recordem, la rehabilitació d'aquest patrimoni trempolí va rebre el Premi Bonaplata, que impulsa l'associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació