Dissabte, 24 d'agost de 2024
política

Salvador Illa tria Castell de Mur per a la seva primera visita institucional com a president

El cap del Govern també ha fet parada a Tremp, on ha estat rebut per l'alcaldessa Sílvia Romero i la resta del consistori

Pallars Digital Pallars | 24 d'agost de 2024 a les 16:36
Illa amb el castell de Mur al fons i acompanyat de l'alcalde i dels regidors del municipi | A. Mor / ACN
El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha triat Castell de Mur per fer la seva primera visita municipal des que ocupa el càrrec. Illa s'ha trobat aquest dissabte amb el seu alcalde, Miquel López, d'Esquerra Republicana, i altres membres del consistori per recórrer el conjunt monumental, format pel castell i la col·legiata. El municipi no rebia la visita d'un president català des del 5 de juliol de 2003, quan Jordi Pujol liderava l'executiu.

Miquel López ha declarat que ha estat una trobada "positiva", on ha traslladat les seves demandes en relació amb les línies de molt alta tensió (MAT) que es projecten al territori o sobre el futur Parc Natural del Montsec. A més, l'alcalde ha destacat la necessitat dels pobles "petits" de tenir el suport de les institucions. "Som ajuntaments amb poc pressupost i ens cal ajuda", ha dit.


En tot cas, i després que Illa signés també el llibre d'honor de l'ajuntament, el batlle ha sortit satisfet de la trobada i confia que el nou cap de l'executiu estudiarà les seves peticions. "Ha escoltat i ha pres nota, penso que s'ha compromès en poder-hi treballar. Esperem que sigui així", ha conclòs López.
 
Per la seva banda, Illa ha constatat que Castell de Mur és municipi amb una història "ben viva" i que "és testimoni de la importància dels pobles per Catalunya" tal com ha apuntat en una piulada a la xarxa social X, on també ha agraït al consistori la invitació per visitar la vila i l'"afectuosa" rebuda.
 

Salvador Illa passejant per la rambla Doctor Pearson de Tremp amb l'alcaldessa i altres autoritats. Foto: Ajuntament de Tremp

 
Posteriorment, el president de la Generalitat ha visitat Tremp i s’ha reunit amb la seva alcaldessa, la socialista Sílvia Romero, i altres membres del consistori. A la capital del Pallars Jussà, Illa també ha visitat el Mostremp, la Mostra de Cinema Cultural del Pallars, que aquest divendres ha inaugurat la seva 13a edició, i l'Espai Cultural la Lira.


El president Illa ha acabat la seva visita al Pallars amb l'observació des del mirador de la zona d'aparcament de l'Hospital del Pallars, acompanyat de membres de la Comunitat de Regants de la Conca de Tremp, on han debatut diferents qüestions relacionades amb el reg de la conca.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació