Dilluns, 26 d'agost de 2024
cinema

Tremp tanca tres dies de cinema rural de qualitat al Pallars

El film "Shirampari: herencias del río", triomfador del 13è Mostremp amb el premi del jurat, mentre que "Tumbas Vecinas" s'endú el guardó del públic

Pallars Digital Tremp | 26 d'agost de 2024 a les 08:13
Els directors de Shirampari, Lucía Flórez, Joel Cazorla i Diego Pérez, durant l'entrega de premis | Ajuntament de Tremp
Tremp ha tancat aquest diumenge tres dies de cinema rural de qualitat al Pallars. La 13a edició del Mostremp ha projectat enguany un total de 16 curtmetratges d'arreu del món, que van des del drama fins al documental, passant per la comèdia i l'animació. Una mostra de la diversitat i riquesa del cinema de temàtica rural a escala mundial.

En l'apartat de premis, la gran triomfadora és la pel·lícula Shirampari: herencias del río, dels directors Lucía Flórez, Joel Cazorla i Diego Pérez, que s'han endut el premi del jurat de la mostra, dotat amb 2.000 euros
 

L'organització del festival ha tornat enguany a mans de l'Ajuntament de Tremp. Foto: Ajuntament de Tremp


El jurat del Mostremp també ha atorgat dos mencions especials al film Ovo, d'Stiv Spasojevic, i al curtmetratge Niuada, de Valèria Cuní, per la seva qualitat estètica i narrativa. Mentrestant, el premi del públic ha sigut per a Tumbas VecinasJosé Antonio Gutiérrez Bustos.
 
L'obertura del festival va comptar divendres amb una bona rebuda per part del públic, amb més de 150 persones gaudint de la jornada inaugural. Mentrestant, l'entrega de premis de dissabte també va reunir a l'Espai Cultural La Lira cineastes i amants del setè art. La regidora de Cultura trempolina, Alba Moré, va destacar en el seu discurs la bona participació en la mostra, organitzada de nou per l'Ajuntament de Tremp.
 
Aquest diumenge, últim dia del Mostremp, s'ha celebrat un vermut-col·loqui al voltant del cinema i el paisatge, i que ha comptat amb el director Diego Dussuel, l'artista litògraf Carles Monegal, la ramadera Teresa Montanuy, el fotògraf trempolí Jordi Peró i el director Jesús Garcés, que també ha sigut membre del jurat d'aquesta 13a edició.



Altres notícies que et poden interessar









  

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació