Dimarts, 27 d'agost de 2024
patrimoni

Rehabilitaran la capella romànica de Sant Fruitós d'Aransís

L'edifici presenta greus desperfectes, com ara esquerdes i humitats, que podrien provocar-ne el col·lapse

Pallars Digital Aransís | 27 d'agost de 2024 a les 07:41
L'ermita de Sant Fruitós en una imatge d'arxiu | Col·lectiu Obaga
L'Ajuntament de Gavet de la Conca rehabilitarà la capella romànica de Sant Fruitós d'Aransís degut al seu mal estat de conservació. L'estructura presenta una sèrie de lesions, patologies i desordres, com ara les esquerdes o la humitat, que afecta la volta del temple, declarat com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL).

Uns desperfectes que no només són un risc per a l'estabilitat de l'edifici i per a les persones, sinó que també li resten part del seu valor patrimonial. En aquest sentit, el consistori ha publicat la licitació del projecte, que implicarà consolidar, restaurar i reparar l'ermita, com per exemple la coberta, per un pressupost d'uns 76.000 euros
 
Situada en un indret aïllat a uns 500 metres al nord d'Aransís, la capella consta d'una sola nau, una coberta amb volta de canó i un absis. Amb parts del segle XI, l'estructura és rústica i ha patit alteracions al llarg dels anys, com per exemple la porta, que originalment sembla que estava ubicada cap a migdia.

L'any 2011, diversos veïns van realitzar-hi una primera intervenció d'urgència, col·locant tirants metàl·lics per evitar el col·lapse dels murs. Una de les principals amenaces del temple és la gran esquerda que travessa vertical la façana occidental, i que les futures obres volen remeiar pròximament.
 


Altres notícies que et poden interessar











  

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació