Dimecres, 28 d'agost de 2024
llibres

L'historiador trempolí Pau Castell publica una llibre sobre la cacera de bruixes a les Valls d'Àneu

Coincidint amb els 600 anys del naixement de la primera llei europea sobre bruixeria en aquesta zona del Pallars Sobirà

Pallars Digital Pallars | 28 d'agost de 2024 a les 10:03
La publicació arriba a les llibreries aquest dilluns | Anem Editors
L'historiador Pau Castell (Tremp, 1984) publica el llibre La cacera de bruixes a les Valls d'Àneu (Anem Editors) coincidint amb el sisè centenari de les Ordinacions, considerades com la primera llei europea contra la bruixeria, i nascudes precisament en aquesta zona del Pallars Sobirà. 

Aquest volum presenta els documents aneuencs originals relatius a aquesta persecució, juntament amb l'únic judici per bruixeria conservat a les Valls d'Àneu i una mostra de la pervivència de la lògica antibruixesca a finals del segle XIX.
 
Al llarg de més de 300 anys, milers de persones, majoritàriament dones, van ser condemnades per tribunals laics i eclesiàstics d’arreu d’Europa per haver abjurat de la fe cristiana, haver prestat homenatge i fidelitat al diable, i haver provocat la malaltia i la mort de persones, animals i conreus.
 

L'historiador Pau Castell. Foto: M. Lluvich / ACN


L’edició compta també amb un estudi històric que contextualitza i analitza en detall la documentació, tot posant-la en relació amb els paral·lels europeus coetanis.

El llibre, que arriba aquest pròxim dilluns a les llibreries, és la darrera publicació de Pau Castell, doctor en Història per la Universitat de Barcelona i expert en la cacera de bruixes, fenomen del qual ha publicat diversos articles i llibres com La cacera de bruixes a Catalunya (2022) o Un judici a la terra dels bruixots (2011).
 


Altres notícies que et poden interessar














  

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació