Dimecres, 28 d'agost de 2024
ramaderia

La ramaderia extensiva del Pallars Sobirà, protagonista del joc «Busca el bestiar»

Ha estat dissenyat per sensibilitzar els visitants envers els ramats de muntanya i donar a conèixer el seu paper fonamental al Pirineu

Pallars Digital Pallars | 28 d'agost de 2024 a les 08:44
Un ramat de vaques del Pallars Sobirà | IRTA
La ramaderia extensiva del Pallars Sobirà és la protagonista del nou joc Busca el bestiar, dissenyat pel projecte Smartwelgraz, un projecte europeu liderat per l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA). L'aplicació vol donar a conèixer el paper fonamental dels ramats de muntanya en la gestió del territori i també la importància de les noves tecnologies per a millorar el dia a dia de les petites ramaderies del Pirineu.

El joc vol ser també una eina d'ajuda per als ramaders per tal de fer recerca sobre el comportament i el benestar dels animals criats en règims extensius. Així mateix, el joc, que s'engloba dins el projecte Explora el Parc del Parc Natural de l'Alt Pirineu, busca sensibilitzar els visitants envers la ramaderia i l’entorn.
 

El joc vol promoure la convivència entre ramaderia i turisme. Foto: IRTA

 
A través d'aquesta eina, es proposen un total de set rutes de diferents nivells pel Pallars Sobirà, amb les quals les famílies tindran l’oportunitat de descobrir alguns racons del Pirineu on pastura la ramaderia extensiva. L'objectiu és seleccionar una de les rutes, durant les quals cal localitzar un dels ramats, fer-li una foto des d'una distància d'almenys 50 metres i ensenyar-la a les oficines per guanyar punts.
 

Fomentar la coexistència entre ramaderia i turisme

Les instruccions del joc han estat el pretext perfecte per proporcionar tota la informació necessària de com comportar-se adequadament quan compartim la muntanya amb bestiar. En aquest sentit, el projecte Smartwelgraz vol fomentar la coexistència entre la ramaderia extensiva i el turisme, una activitat cada cop més present al Pallars, però que sovint genera problemes de convivència a causa d'actituds incíviques cap a l'activitat ramadera.
 


Altres notícies que et poden interessar














  

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació