Dijous, 29 d'agost de 2024
ramaderia

Unió de Pagesos exposa les seves demandes al nou conseller d'Agricultura

El sindicat reclama a Òscar Ordeig mesures per garantir el relleu generacional, adaptar els conreus al canvi climàtic i millorar la gestió de la fauna protegida, entre d’altres

Pallars Digital Lleida | 29 d'agost de 2024 a les 11:35
Membres de la Comissió Permament d'UP reunits amb el conseller | Unió de Pagesos
Els membres de la Comissió Permanent Nacional d'Unió de Pagesos es van reunir dimarts mb el nou conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Òscar Ordeig. En la trobada, la primera que el titular ha mantingut amb organitzacions agràries, els representants sindicals van reivindicar a l'executiu català les seves demandes en defensa del sector agrari.
 
Durant la trobada, Unió de Pagesos va reiterar a Ordeig les exigències que ja va formular i compartir a les formacions polítiques durant la campanya electoral: garantir el relleu generacional de les explotacions agràries i la seva viabilitat econòmica. El sindicat també va posar un èmfasi especial en mesures per tal d'adaptar els conreus i explotacions a les circumstàncies derivades del canvi climàtic.
 
També en relació amb la gestió de la sequera, Unió de Pagesos va demanar al nou conseller més celeritat a l'hora de desbloquejar els ajuts a la pagesia per les afectacions de la campanya passada i per a establir les bases pels possibles danys d'enguany.
 
Finalment, el sindicat va reclamar a Ordeig mesures efectives per protegir i mantenir productius els espais agraris, així com per controlar de manera eficient la fauna cinegètica que els habita i la necessitat de col·laboració per a la gestió de la fauna protegida, tot plegat per donar una resposta ràpida i eficient als danys a ramats i cultius i a les situacions d'emergència que generin.
 


Altres notícies que et poden interessar
















  

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació