Dilluns, 2 de setembre de 2024
cicloturisme

​La Ruta cicloturística dels Llacs comptarà amb una nova passarel·la de fusta al barranc de l'Espona

L'obra té un cost d'uns 400.000 euros, finançats amb fons europeus, i també preveu habilitar 135 metres de camí i carril bici

Pallars Digital Castell de Mur | 2 de setembre de 2024 a les 08:04
Imatge virtual de la passarel·la que es construirà a la Ruta dels Llacs | Patronat de Turisme
La Ruta cicloturística dels Llacs comptarà amb una nova passarel·la. Aquesta construcció, pressupostada en uns 400.000 euros, transcorrerà de forma paral·lela a la carretera C-13 i salvarà el barranc de l'Espona, una zona del terme municipal de Castell de Mur que presenta un desnivell pronunciat.

 
En concret, el projecte preveu la construcció d'una passarel·la de fusta de 32 metres de llarg que salvarà un desnivell d'entre 10 i 12 metres, així com l'habilitació de 135 metres de camí i carril bici. L'obra està impulsada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida a petició del Consell Comarcal del Pallars Jussà, en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística Naturalment Lleida, i finançada amb fons Next Generation de la Unió Europea.

El Patronat de Turisme ha optat per dissenyar el pont amb fusta, ja que la infraestructura s'ubicarà en un entorn amb un alt valor paisatgístic i natural. El projecte, que compta amb un pressupost exacte de 396.756,25 euros, està aprovat i ara es treballa en la fase de licitació de les obres.
 

Desnivell actual a la zona del barranc de l'Espona. Foto: Patronat de Turisme


La Ruta cicloturística dels Llacs s'estructura en tres trams i té una longitud de 107 quilòmetres entre el Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà. És paral·lela i complementària a la línia de tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Lleida-la Pobla de Segur. De fet, el tram entre les estacions de Sant Llorenç i Cellers-Llimiana s'ha de fer en tren.

La passarel·la de fusta del barranc de l'Espona no és l'única actuació prevista en el recorregut al seu pas pel Pallars. Fa només unes setmanes, el Govern de la Generalitat va adjudicar per un milió d'euros les obres per rehabilitar el pont dels Palillos, a Salàs de Pallars. L'estructura discorre per la C-13z sobre el pantà de Sant Antoni i forma part de l'actual Ruta cicloturística dels Llacs.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació