Dilluns, 2 de setembre de 2024
aigua

​Tremp avança en les millores del servei d'abastament d'aigua

L'ajuntament trempolí ha iniciat accions en diferents nuclis amb l'objectiu d'optimitzar la gestió dels recursos hídrics

Pallars Digital Tremp | 2 de setembre de 2024 a les 08:24
Vista general del poble d'Eroles | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp avança en la implementació de diverses millores en la xarxa d'abastament d'aigua per tal de garantir un servei més eficient i sostenible. Després d'haver incidit en la ciutat de Tremp, actualment s'està acabant de treballar als nuclis de població que encara no tenen regulat el servei i la millora de diverses captacions d'aigua, amb l'objectiu d'optimitzar la gestió dels recursos hídrics del municipi.

 
Als nuclis de Sapeira, la Torre de Tamúrcia, Espluga de Serra, Santa Engràcia, Tendrui i Eroles s'hi estan instal·lant comptadors electrònics que permetran una lectura més precisa del consum d'aigua, facilitant una gestió més eficient, ajudant a detectar fuites i anomalies en el subministrament. El consistori té previst col·locar comptadors d'aigua a tots els habitatges dels nuclis de població que encara no en disposen, fins la regularització final del servei.

A més, s'han planificat millores que inclouen la modernització de les infraestructures existents per augmentar la capacitat d'extracció i emmagatzematge d'aigua, així com la millora dels sistemes de filtratge i tractament per assegurar una qualitat òptima de l'aigua als nuclis de Tendrui, Suterranya, Gurp, Eroles, Sant Adrià, Espluga de Serra, Castellet, Sapeira i la Torre de Tamúrcia.

Les obres de millora ja s'han executat a la captació de Suterranya i pròximament es preveuen efectuar millores a la captació i dipòsits de la Torre de Tamúrcia i Gurp. Aquestes actuacions tenen un pressupost de més de 170.000 euros.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació