Dilluns, 2 de setembre de 2024
Meteorologia

Arriba al Pallars un canvi de temps amb pluges intenses i temperatures a la baixa

La primera setmana de setembre serà passada per aigua arreu de les comarques pallareses, amb especial incidència el dimarts

Jordi Ubach Llorens Pallars | 2 de setembre de 2024 a les 08:32
L'ac de Sant Martí es va deixa veure ahir diumenge al Pallars Sobirà | Xavi Mestres
L'arribada del setembre anuncia la tornada a la rutina per a la majoria de les persones després d'un merescut període vacacional. Però també indica que l'estiu es va acabant, també pel que fa al temps, que en els propers dies ens portarà més pluges i un descens tèrmic. Aquesta setmana, doncs, serà plujosa arreu del país i segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), vindrà també acompanyada d'una baixada notable de les temperatures, especialment a partir de dimarts. Anem a pams.

Aquest dilluns serà un dia d'impàs. La jornada serà assolellada en general a tot el país, amb un matí amb algunes nuvolades que ja marcaran l'inici del canvi de temps. De cara a la tarda les nuvolades creixeran i podrien arribar ja els primers ruixats, especialment en punts de muntanya. No obstant això, no s'espera que siguin molt intensos, potser puntualment a nivell local.
 
Els següents seran els dies més complicats i inestables de la setmana. Dimarts tindrem una jornada passada per aigua arreu, amb pluja general, abundant i intensa a tot el país, que pot anar acompanyada localment de tempesta. En aquest sentit, per dimarts hi ha activat un avís del Meteocat de perill moderat per acumulació de pluja al Pallars Jussà i al Pallars Sobirà, on poden caure més de 20 litres en només 30 minuts.

Dimecres tindrem un dia molt similar, amb aiguats que poden continuar descarregant i deixant acumulacions importants. Dijous sembla que al Pallars no acabarà de fer net i la tònica serà semblant, tot i que les precipitacions perdran intensitat. Tot plegat, anirà acompanyat d'una baixada progressiva i evident de les temperatures, que ja ens indica que la tardor ja pica a la porta.
 

Primera regada al Sobirà

Les primeres precipitacions de setembre, però, ja van arribar ahir diumenge dia 1, especialment al Pallars Sobirà i en punts de Rialp i la Vall d'Àssua.
 
Al poble de Rialp, un important xàfec va acumular més de 25 litres en només 20 minuts, mentre que en altres zones de la comarca destaquen els 8,6 litres al cap del Port de la Bonaigua, els 7,2 d'Espot o els 6,4 litres a les estacions automàtiques de Sort i de Certascan.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació