Dimarts, 3 de setembre de 2024
Meteorologia

Alerta per la previsió de pluges intenses al Pallars fins dimecres

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre ha intensificat la vigilància i recorda la possibilitat de crescudes sobtades a barrancs i rius

Pallars Digital Pallars | 3 de setembre de 2024 a les 07:47
Cortines de pluja a la Conca de Tremp, en imatge d'arxiu | Llibert Cases
Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dilluns a la tarda l'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (Inuncat) per l'avís de pluges intenses a partir d'ahir dilluns al vespre i durant tot el dia de dimarts a gran part de Catalunya

 
D'acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), al Pallars els xàfecs ja van començar ahir a la nit i aquesta passada matinada. Per aquest dimarts la probabilitat de superació del llindar d'intensitat augmenta de forma generalitzada a gran part del país.

En aquest sentit, per aquest dimarts hi ha activat un avís del Meteocat de perill moderat per acumulació de pluja al Pallars Jussà i al Pallars Sobirà, on poden caure més de 20 litres en només 30 minuts.
 
Es preveu que l'episodi s'allargui a dimecres dia 4 de setembre i amb una afectació generalitzada especialment a la primera meitat del dia. Les precipitacions podran anar acompanyades de tempesta i localment de pedra. Dijous hi haurà una petita treva i sembla que divendres la situació meteorològica es podria tornar a complicar.
 

Possible crescuda de rius

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), d'altra banda, ha intensificat la vigilància i recorda la possibilitat de crescudes sobtades a barrancs, rius i afluents de petita entitat en aquells punts on es donin les tempestes més intenses. Des de Protecció Civil es recomana, en aquests punts, precaució a l'hora de dur a terme activitats a barrancs i riu.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació