Dimecres, 4 de setembre de 2024
política

Sílvia Romero, nova delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran

L'alcaldessa de Tremp substituirà el també pallarès Josep Castells, al càrrec des de l'octubre de 2022

Jordi Ubach Llorens Tremp | 4 de setembre de 2024 a les 08:26
Sílvia Romero, al balcó de l'Ajuntament de Tremp, en imatge d'arxiu | M. Lluvich / ACN
L'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, s'ha convertit en la nova delegada del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, segons ha aprovat aquest dimarts el Consell Executiu. Romero substitueix el també pallarès Josep Castells, que ha ostentat el càrrec durant pràcticament dos anys. D'aquesta manera, la representació de l'executiu català a les comarques de muntanya serà, de nou, ocupada per una persona del Pallars
 
Romero, que s'ha mostrat "honorada i agraïda" de representar el Govern de la Generalitat a la vegueria pirinenca, ha destacat en declaracions a Pallars Digital que “com a enllaç del Pirineu i l'Aran amb el Govern de la Generalitat, la principal tasca serà la posada en valor del nostre territori”.

Romero ha apuntat que "les nostres comarques requeriran una aposta decidida per l’enfortiment dels serveis públics que, en el cas del Pirineu, passa per una millora de les comunicacions per vertebrar millor el territori i les accions de suport i ajuda a la ramaderia, la ramaderia extensiva, i fer front a la sequera o als problemes d'habitatge”.

Nascuda l'any 1968, Sílvia Romero és Doctora en Lingüística per la Universitat de Barcelona (UB), Llicenciada en Filologia Catalana per la UB i es va formar amb un màster en Immigració, llengua i treball social per la Universitat de Lleida (UdL), així com amb un màster en Govern Local per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Romero és tècnica de normalització lingüística del Consorci per a la Normalització Lingüística des del 1991, actualment en excedència. En l’àmbit polític, és alcaldessa de Tremp des del juny del 2023 i va ser diputada al Parlament de Catalunya durant tres anys, des del març del 2021 fins les darreres eleccions autonòmiques. Va començar a militar al PSC el 2009.
 

Quarta delegació pallaresa

Sílvia Romero serà la sisena persona que exerceix de delegada del Govern al Pirineu, i la quarta pallaresa en ocupar aquest lloc. El primer en fer-ho va ser Víctor Orrit (PSC) l'any 2006, quan es va crear la delegació. Prèviament, i des del 2004, l'exalcalde de Tremp ja havia exercit de representant de l'executiu quan el càrrec duia el nom de subdelegat territorial de la zona dels Pirineus.

L'any 2011, amb la victòria de Convergència i Unió a les eleccions, el nou delegat va passar a ser el ribagorçà Albert Alins, que s'hi va mantenir fins al 2016, quan va ser rellevat per la isonenca Rosa Amorós (ERC), que va ocupar el càrrec fins el 2021. Aquell juny la va substituir el llavors regidor d'Oliana Ricard Pérez (Junts), que va ser delegat fins l'octubre de 2022, quan va reemplaçar-lo Josep Castells (ERC) arran de la sortida de Junts del Govern.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació