Dimecres, 4 de setembre de 2024
formatges

​L’Escola de Pastors, reconeguda per la Fira de Formatges Artesans del Pirineu «per la seva trajectòria i vàlua»

El certamen de la Seu d’Urgell, emmarcat en la Fira de Sant Ermengol, celebrarà enguany el seu 30è aniversari a mitjans d’octubre

Pallars Digital La Seu d'Urgell | 4 de setembre de 2024 a les 08:59
Membres de l'Escola de Pastors en una visita en una granja d'Enviny | M. Lluvich / ACN
L’Escola de Pastors i Pastores de Catalunya rebrà el reconeixement Amic del Formatge de part de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu "per la seva trajectòria i vàlua". El certamen de la Seu d’Urgell, emmarcat en la mil·lenària Fira de Sant Ermengol, celebrarà enguany el seu 30è aniversari el cap de setmana del 18, 19 i 20 d’octubre

Fundada l'any 2009, l'Escola de Pastors i Pastores de Catalunya té per objectiu garantir el relleu generacional de la ramaderia extensiva a Catalunya. L’escola du a terme una formació, amb una mirada agroecològica, que pretén formar a una nova generació de pagesos i pageses, sense tenir en compte si venen de família ramadera o no.

Des del 2016, en el marc d’aquesta formació, es compta amb un mòdul de transformació impartit per mestres formatgers del Pirineu que, any rere any, s’ha anat especialitzant en l’elaboració de formatges, donat que aquest és l’interès principal de l’alumnat. Algunes de les formatgeries que sorgeixen de l’Escola són Formatges Murgó, Formatgeria de Gavàs o 30 Cabres.

“És així com, l’Escola de Pastors i Pastores de Catalunya, tot i tenir una formació destinada principalment a la cura del ramat, ha anat involucrant-se, cada vegada més, en l’elaboració de formatges”, segons ha explicat en roda de premsa la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Gemma Tó.

Des dels seus inicis, un total de 258 persones s’han format a l'Escola de Pastors i Pastores de Catalunya, de les quals més d’un 60% treballen actualment al sector. El guardó es lliurarà dissabte 19 d’octubre a les 13.30h en el marc de la Fira de Sant Ermengol.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació