Dijous, 5 de setembre de 2024
dansa

El segon «Tardor en Dansa» portarà de nou aquesta disciplina artística a Tremp

La coreògrafa i ballarina Laia Santanach serà l’encarregada de portar dos de les seves obres a La Lira el 14 de setembre

Pallars Digital Tremp | 5 de setembre de 2024 a les 09:56
Imatge de l'espectacle 'Tradere', de Laia Santanach | Cultura
El proper 13 de setembre arrenca la segona edició del circuit Tardor en Dansa, un projecte que té per objectiu dinamitzar el sector de la dansa, impulsar la distribució territorial i reactivar el mercat intern, i que tornarà a comptar amb Tremp, juntament amb 11 municipis més d'arreu de Catalunya. 

Els municipis acolliran els espectacles en forma de tàndem per tal de dedicar un cap de setmana sencer a la dansa i el moviment. En el cas de la capital del Pallars Jussà, compartirà cartell amb el municipi del Pont de Suert (l'Alta Ribagorça). A Tremp, la coreògrafa i ballarina Laia Santanach portarà Tradere i Acció de públics, a La Lira, el 14 de setembre.


El circuit Tardor en Dansa és una de les deu mesures del Pla d'Impuls de la Dansa 2023-2026, una iniciativa del Departament de Cultura per enfortir el sector i per incentivar la presència de la dansa professional catalana a tot el país. En aquest cas, la mesura està liderada per l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) i per l'Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya (ACPDC).

Aquest nou circuit Tardor en Dansa 2024 vol donar continuïtat a l'edició pilot del 2022, en una versió renovada i ampliada. La resta de tàndems seran Valls-Alcover, Riudoms-Cambrils, Tiana-Montgat, Juneda-les Borges Blanques i  Llinars del Vallès-Lloret de Mar.

D'entre les més de 90 propostes presentades a la convocatòria oberta, a banda de Laia Santanach, les companyies seleccionades han estat la Cia. Silvia Batet, Cia. Roberto G. Alonso, Explica Dansa, Lamajara, Iron Skulls Co, La Cerda, Brodas Bros, Elelei, Zum Zum Teatre, Cia. Mar Gómez, Cia. Jose Manuel Álvarez, Marc Fernández i Julio León, Sandra Macià i Cia LaFonte.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació