Divendres, 6 de setembre de 2024
Meteorologia

Alerta per acumulació de pluja i vent aquest divendres al Pallars

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, al Jussà i el Sobirà es podran superar els 100 litres en 24 hores

Pallars Digital Pallars | 6 de setembre de 2024 a les 08:18
Cortines de pluja a la Conca Dellà, en imatge d'arxiu | JGC
Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dijous al vespre l'alerta del pla Inuncat per l'avís de pluges intenses durant aquest divendres. D'acord amb les previsions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), a partir de la matinada les precipitacions entraran per les Terres de l'Ebre, on es podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts, i aniran afectant la resta del país, entre altres comarques, les del Pallars Jussà i Pallars Sobirà.

En aquest sentit, el Meteocat ha emès un avís, per aquest divendres, per acumulació d'aigua de més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores a les comarques pallareses, així com també a l'Alta Ribagorça i el Camp de Tarragona. Durant aquest episodi, els xàfecs localment aniran acompanyats de tempesta. Aquest divendres també es farà notar el vent, i en aquest sentit, hi ha un avís del Meteocat al Pallars Jussà i el Sobirà.

 

Acumulacions importants d'aigua

En el que portem d'episodi de pluja, que es va iniciar el dimarts, al Pallars s'han registrat acumulacions d'aigua importants, com els 65,3 litres acumulats a la cota 2.519 d'Espot. També cal destacar els 49,2 litres caiguts a Tremp o els 38,5 litres a Sort. Sens dubte una bona notícia per les reserves d'aigua i també per la temporada de tardor de bolets, que els experts pronostiquen com la millor dels darrers cinc anys.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació