Divendres, 6 de setembre de 2024
acadèmia de talarn

L’acadèmia de Talarn inaugura el curs amb 571 aspirants

L'historiador Óscar Uceda ha donat el tret de sortida a l'any escolar de l'AGBS amb una conferència sobre Gaspar de Portolà

Pallars Digital Talarn | 6 de setembre de 2024 a les 08:57
Imatge de la conferència inaugural d'Óscar Uceda | AGBS
L'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn ha iniciat aquesta setmana el curs amb 571 joves aspirants, dels quals 541 pertanyen a la 52a promoció de l'escala de suboficials i 30 a la 35a promoció del cos de músiques militars. D'entre tots els aspirants, segons informa l'AGBS, 57 són dones.

L'encarregat de donar el tret de sortida al curs escolar a estat l'historiador Óscar Uceda, que ha protagonitzat una xerrada titulada L'expedició Portolá a Califòrnia, com a exemple del model d'expansió incruenta espanyola (1769-1770). La sessió va tenir lloc dilluns un cop finalitzat el procés de selecció dels aspirants a ingressar com a alumnes de l'Ensenyament Militar d'Integració a l'Escala de Suboficials (EMIES).


El mig miler llarg d'alumnes inicia un llarg procés de formació que finalitzarà amb el lliurament de despatxos a la mateixa acadèmia. Els aspirants romandran a l'AGBS fins a finals de desembre, excepte els que han ingressat amb la titulació corresponent a l'especialitat fonamental, que romandran al centre fins a principis d'octubre, tot i que tornaran a Talarn per fer el jurament de bandera i posteriorment com a sergents alumnes una vegada finalitzada la seva formació especialitzada.

Segons l'acadèmia, la promoció que ingressa aquest any és especial, ja que coincideix amb la celebració del 50è aniversari de la creació de l'AGBS


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació