Divendres, 6 de setembre de 2024
Festes

Tremp enceta aquest divendres els actes de la festa major

Fins el 9 de setembre la ciutat celebra la seva principal festivitat amb més de 30 activitats, que tindran continuïtat els dies 10 i 11

Pallars Digital Tremp | 6 de setembre de 2024 a les 12:06
Imatge d'arxiu del ball de festa major a la plaça Catalunya | Ajuntament de Tremp
Mushkaa, Les Que Faltaband, Dj K-ZU, Sacabat, La Selvatana o Banda Sonora són alguns dels concerts que s'han programat per l'edició d'enguany de la Festa Major de Tremp. La celebració comença aquest divendres 6 de setembre i es portarà a terme fins al proper dilluns 9 de setembre, tot i que també hi haurà actes i activitats els dies 10 i 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.

 
L'obertura oficial de la festa tindrà lloc aquesta tarda a la plaça de l'Ajuntament amb el tradicional pregó, que aquest any serà a càrrec de la trempolina Roser Roca Tohà, directora general d'Airbus Geotech. El pregó, que serà retransmès per Ràdio Tremp i els canals habituals del consistori trempolí, es realitzarà a cobert des de la sala de plens de l'ajuntament en el cas que la pluja persisteixi.

Durant aquests quatre dies i com és habitual, les entitats, colles i associacions de Tremp tenen un gran protagonisme a la programació de la festa major, que inclou diferents activitats per a tots els públics com les nits de penyes, activitats esportives, campionat de botifarra, les cercaviles o el correfocs. Els més menuts de la ciutat també podran gaudir amb tota la família, s'han programat activitats com espectacles de carrer, cucanyes, jocs cooperatius i més.

Enguany, la Festa Major de Tremp incorpora més mesures per fer-la al màxim d'inclusiva. D'una banda s'ha reduït l'hora de finalització de l'oferta nocturna fins a les 5.30h com a màxim per a disminuir les molèsties veïnals. També s'han adoptat mesures per fer una festa més accessible oferint lavabos adaptats i accés a la barra.

També s'han revisat les propostes vinculades a la pirotècnia i se n'ha reduït el temps o fins i tot s'han deixat de programar. La Comissió de Festes també té en compte la perspectiva de gènere i la mirada inclusiva amb el col·lectiu LGTBI+. Per aquest motiu, en les actuacions d'aquest any hi haurà més presència femenina que mai. A banda, també hi haurà el Punt Lila cada nit, ubicat al recinte de la festa.

Per últim, l'Ajuntament de Tremp apunta que en cas de pluja s'anirà informant dels canvis en la programació a través de les xarxes socials del consistori i mitjançant el ban electrònic.

 Consulta el programa de la Festa Major de Tremp 2024
 

Cartell de la Festa Major de Tremp 2024, obra de Mireia Verdeny. Foto: Ajuntament de Tremp



Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació