Dilluns, 9 de setembre de 2024
obres

Sant Esteve de la Sarga inaugura la nova seu de l'ajuntament

Ubicada a l'antiga casa de la mestra, la seva rehabilitació ha tingut un cost de gairebé 300.000 euros

Pallars Digital Sant Esteve de la Sarga | 9 de setembre de 2024 a les 09:08
Fins ara les dependències de l'ajuntament s'ubicaven a Tremp | Diputació de Lleida
Sant Esteve de la Sarga ha inaugurat aquest dissabte la nova seu de l'ajuntament, que s'ubica a l'antiga casa de la mestra. L'acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que ha dit que amb la posada en marxa d'aquest espai es posa fi a "una injustícia" que durava més d'una dècada, atès que fins ara la seu consistorial s'ubicava a Tremp.

De fet, tal com recordava recentment l'alcalde Jordi Navarra, el municipi no tenia cap edifici que en condicions que fes les funcions d'ajuntament des de la Guerra Civil, i sovint la majoria dels tràmits i reunions es duien a terme a casa del secretari. Tot plegat, però, ja forma part del passat, i ara Sant Esteve ja compta amb aquesa nou edifici de tres plantes, la rehabilitació del qual ha tingut un cost de 290.769 euros finançats per la Diputació.
 
Joan Talarn ha remarcat que la implicació de l'ens provincial en el projecte ha anat "molt més enllà del finançament", ja que s’han hagut de superar tots els entrebancs que comporta la rehabilitació d’un edifici antic que amenaçava ruïna i en un entorn rural, i sense oblidar que la pandèmia va paralitzar l’execució de l’obra.
 
Així mateix, el president ha celebrat que la nova seu no és únicament un edifici burocràtic, sinó també "un espai de socialització, per fer poble", on es podran celebrar activitats que fins ara eren molt complicades o directament impossible d’acollir. El nou ajuntament destina la planta baixa a una recepció, un magatzem i un elevador.

A la primera planta es projecten les sales principals del consistori: l’espai de treball i d’atenció al públic, la sala de plens i una sala polivalent que actua al mateix temps com a local social i que també serà d’ús per als treballadors interns de l’ajuntament. Finalment, una planta altell alberga l’arxiu i els espais necessaris d’emmagatzematge del consistori. 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació