Dijous, 12 de setembre de 2024
Curs escolar 2024-25

Arrenca el nou curs escolar al Pallars amb un 7,4% menys d'alumnes

En total hi ha 2.481 alumnes matriculats, 1.617 al Pallars Jussà i 864 al Sobirà, als quals s'hi ha de sumar la formació professional

Jordi Ubach Llorens Tremp | 12 de setembre de 2024 a les 10:10
Alumnes i famílies de l'Escola Valldeflors de Tremp, el primer dia de curs | Jordi Ubach
El nou curs escolar ha donat aquest passat dilluns el tret de sortida al Pallars amb un total de 2.481 alumnesun 7,4% menys que el curs passat. De tots ells, 1.617 estan matriculats al Pallars Jussà i 864 al Sobirà, i en conjunt suposen el 22,7% de tot l'alumnat de l'Alt Pirineu i Aran.

Un inici de curs que ha vingut marcat per la protesta d'una vintena de famílies d'alumnes de l'Escola AESO d'Isona contra un mestre d'Infantil que anteriorment ja ha estat rebutjat en altres centres.

 
En concret, segons dades facilitades pel Departament d'Educació aquest dimecres, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà tenen 579 alumnes inscrits a cicle infantil, 951 a Primària, 658 a Secundària obligatòria242 a Batxillerat, als quals s'hi ha de sumar els 582 alumnes de formació professional (FP). Les xifres de matriculació d'FP, no obstant, poden variar durant aquest mes de setembre, ja que queda pendent d'ofertar les places vacants.

Pel que fa al conjunt de l'Alt Pirineu i Aran, els centres educatius han iniciat aquesta setmana el nou curs escolar amb un total de 10.893 matrícules en els cicles d'Infantil, Primària i Secundària. En concret, 2.237 alumnes s'han inscrit a Infantil, 3.759 a Primària, 2,780 a Secundària obligatòria i 801 a Batxillerat. 

Si s'hi suma els estudis de règim especial, d'ensenyaments reglats, formació d'adults i altres ensenyaments a distància, el nombre total de matriculats a nivell pirinenc és de 13.011. Pel que fa als docents, a l'Alt Pirineu i Aran n'hi ha assignats 1.089.

 

Novetats del nou curs

Entre les novetats d'aquest curs escolar, destaca l'entrada en vigor per a tots els centres de les instruccions per a l’ús dels telèfons mòbils, que deixen aquest dispositiu fora de les aules a Primària i ESO, amb l’objectiu de potenciar la convivència als centres i minimitzar els aspectes disruptius d’aquests dispositius.​

Pel que fa al primer cicle d’infantil, s’implanta per tercer curs consecutiu la gratuïtat de l’Infantil 2 (I2) per tal de beneficiar els infants i les seves famílies, i per augmentar l’escolarització a les edats més primerenques. Una altra novetat destacable és la posada en marxa d'un Pla de desburocratització per tal de reduir la càrrega burocràtica del sistema educatiu, en què s’ofereix suport i acompanyament a les direccions de centres pel curs 2024-25.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació