Dimarts, 10 de setembre de 2024
Diada nacional

El Pallars, a punt per celebrar la Diada Nacional de Catalunya 2024

Tremp, Sort i la Pobla de Segur concentraran els principals actes institucionals amb motiu de l'11 de setembre

Pallars Digital Pallars | 10 de setembre de 2024 a les 11:41
L'acte institucional de la Diada a Tremp comptarà amb l'historiador Sisco Farràs | Ajuntament de Tremp
El Pallars es prepara per a la celebració d'una nova Diada Nacional de Catalunya que, com cada any, comptarà amb diversos actes repartits entre els principals nuclis de les dos comarques.

A la capital del Pallars Jussà, Tremp, l'acte institucional de l'11 de setembre tindrà lloc a la sala de plens de l'ajuntament a les 11h, i anirà a càrrec de l'historiador pallarès Sisco Farràs. En acabar els alumnes de l'escola de música municipal interpretaran el cant dels Segadors. 
 
Posteriorment, a les 12h, hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Vents de Riella a la rambla Doctor Pearson i, més tard, a les 12:30h, els Malfargats de Pallars faran un pilar a la plaça de la Creu. Finalment, a les 13h, tindrà lloc la cercavila amb els Gegants i la colla de Grallers de Tremp.

Al Pallars Sobirà, Sort celebrarà la tradicional ofrena floral al monument al general Moragues a les 11h del matí. A continuació, es donarà lectura al manifest de la Diada 2024, que comptarà també amb l'actuació dels sardanistes de Sort i un refrigeri. Així mateix, a la Pobla de Segur, les autoritats i entitats culturals del municipi també faran el seu homenatge floral al monument a Josep Moragues als jardins de l'ajuntament.
 

Bus per a la manifestació de Lleida

D'altra banda, enguany Òmnium Cultural ha programat un bus des del Pallars per tal d'assistir a la manifestació per la Diada a Lleida, organitzada també per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Sortirà des d'Esterri d'Àneu a les 13h, i farà parada a Llavorsí, Rialp, Sort, la Pobla de Segur i Tremp.

El passat divendres, la col·legiata de Santa Maria de Mur ja va acollir a l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a l’Alt Pirineu i Aran. Va comptar amb una seixantena de persones i amb la presència de la consellera d’Igualtat i Feminisme, Eva Menor.

 
L’esdeveniment va posar en valor els camins del Pirineu, que han construït i articulat el país durant segles. Tot plegat, a través de l’exposició Històries i camins. Passeig literari pels camins pirinencs, que es pot veure al claustre de la col·legiata.



Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació