Dijous, 12 de setembre de 2024
rescat

Rescaten una noia que havia caigut des d'uns 10 metres prop de la Roca Foradada, a la Pobla

Després d’un operatiu complicat, la jove va ser traslladada en estat menys greu a l’Hospital del Pallars de Tremp

Pallars Digital La Pobla de Segur | 12 de setembre de 2024 a les 08:47
La Roca Foradada vista des de l'ermita de Sant Miquel del Pui | Gustau Erill
Els Bombers de la Generalitat van rescatar dilluns una noia que havia caigut des d'uns 10 metres mentre feia senderisme prop de la Roca Foradada, a la Pobla de Segur. L'avís es va produir a les 20:07h, quan la jove va informar al telèfon d'emergències 112 que arran de la caiguda tenia mal a les lumbars, però es podia moure.

Des del cos es van mobilitzar sis dotacions dels Bombers de la Pobla de Segur i Tremp, així com del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE). A les 21:06h la noia va ser localitzada prop d'una feixa, i després d'una primera atenció sanitària, la van assegurar amb cordes i arnès.
 
 
Després de descartar evacuar-la amb un helicòpter dels Bombers d'Andorra, que pot volar de nit, es va decidir practicar el rescat d'una manera més àgil. Finalment, la jove va poder marxar del lloc pel seu propi peu, tot i que ajudada en tot moment pels efectius dels Bombers, que van comptar també amb el suport d'un metge

A les 23:34h, l'operatiu de rescat finalitzava després de dur la noia fins a l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que la va traslladar fins a l'Hospital del Pallars de Tremp en estat menys greu.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació