Dimarts, 17 de setembre de 2024
hidroelèctriques

Comediants, plat estrella del primer «Elektra, la Festa de l'Aigua i la Llum» a Tremp

L’Ajuntament de Tremp i Pirineus.watt fan públic el programa de les jornades, que tindran lloc del 27 al 29 de setembre

Pallars Digital Tremp | 13 de setembre de 2024 a les 08:35
Les jornades seran un viatge fins al Pallars de principis del segle XX | Ajuntament de Tremp
Del 27 al 29 de setembre, Tremp acollirà la primera edició d’Elektra, la Festa de l’Aigua i la Llum, unes jornades de rememoració històrica organitzades per l'ajuntament trempolí i l’associació cultural Pirineus.watt. Durant els tres dies es podrà gaudir d’un programa d’actes farcit de propostes diverses com xerrades en llocs insòlits, visites guiades i recreacions històriques.

 
El fil conductor és la transformació que es va produir al Pallars amb l’arribada de La Canadenca per a construir les centrals hidroelèctriques que abastarien de llum les ciutats i la indústria. En la primera edició s’ha volgut començar per l’inici, és a dir pel moment previ a l’arribada dels enginyers de l’empresa. El moment en què la Conca de Tremp està sumida a una crisi econòmica provocada per la fil·loxera i molts pallaresos estan buscant sort en altres indrets. 
 
 

Història, cultura i art

Elektra combinarà rigor, història, cultura i art. I ho farà donant el tret de sortida amb l’espectacle de dansa urbana Ejército de la Luz, de la companyia Brodas Bros, que tindrà lloc el divendres a les 22h a la rambla del Doctor Pearson, unint esforços també amb el Festival Cordeví oferint una degustació de productes del territori.

El dissabte s’oferiran visites guiades a Tremp, a l’Espai Patrimonial de La Central, un monòleg de Carles Alcoy, una xerrada de Sisco Farràs sobre la migració dels pallaresos amb la crisi, una xerrada de Xavier Tarraubella al Vinyer de Fígols i un concert de Ribatònics.

El plat fort de l’Elektra arriba diumenge amb la recreació històrica El Míting que s’ha encarregat a la companyia Comediants per recordar el moment que la ciutadania del territori es van organitzar en assemblea a través de La Crida per veure què volien els enginyers i topògrafs que voltaven des de feia setmanes per la Conca. Aquest espectacle històric compta amb el suport de les entitats teatrals de Tremp (A Galet i Teatremp) i també amb l’Orfeó. A més, interpel·la la ciutadania a participar posant-se indumentària de l’època.
 
El diumenge es podran escoltar conferències de l’escriptor Xavier Moret i del geògraf Arcadi Castilló, mentre que l’Elektra es clourà amb un concert d’orgue a la Basílica de Mare de Déu de Valldeflors, a l’orgue que el Doctor Pearson va regalar a la ciutat de Tremp.
 

Venda d'entrades a partir del 16 de setembre

La majoria dels actes d’Elektra tenen aforaments limitats, ja que són activitats de petit format i curta durada. Es recomana treure les entrades amb antelació a la plataforma Entrapolis.com o adreçar-se a les oficines de l’ajuntament per reservar. S’obrirà la venda d’entrades i reserves a partir del 16 de setembre.

 Consulta el programa de l'Elektra 2024


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació