Dimarts, 17 de setembre de 2024
teatre

La trempolina Andrea Rodríguez estrena «Oda a un padre» a La Lira

L’obra, escrita, dirigida i interpretada per ella mateixa, és un homenatge al seu pare, el també actor Santi Rodríguez, mort el passat mes de gener

Tomàs Garcia Espot Tremp | 13 de setembre de 2024 a les 12:41
Andrea Rodríguez sobre l'escenari de La Lira | Cedida
Aquest divendres s'estrena a l'Espai Cultural La Lira de Tremp Oda a un padre, de l'actriu pallaresa Andrea Rodríguez. L'obra, escrita, dirigida i interpretada per ella mateixa, és un homenatge al seu pare, el també actor Santi Rodríguez, mort sobtadament el passat mes de gener.

"Era un gran artista i m'ho va impregnar tot des de petita", explica Rodríguez en declaracions a Pallars Digital hores abans d'estrenar l'obra. El projecte interpretatiu té els seus orígens al novembre de 2023, quan l'Andrea li va confessar al seu pare que li faria molta il·lusió fer un projecte teatral junts. 
 

Amb la desaparició sobtada de l'actor, però, la idea va quedar en l'aire, però Andrea Rodríguez "sentia que havia de fer alguna cosa". Així sorgeix Oda a un padre, un monòleg que també vol dur al públic el diari personal d'una adolescent incompresa.
 

 Les entrades encara es poden adquirir a la web Entrapolis.com
 

Missatge per als joves

"Quan ets adolescent veus que no ets igual que la resta i tens inseguretat", explica l'actriu. Es tracta, doncs, d'una obra molt personal, on també s'inclouen converses amb el seu pare, representat a l'escena per un focus vermell. "Sempre m'ha guiat per ser jo mateixa", relata la jove actriu.

A banda d'un homenatge a qui la va guiar durant uns anys tan importants, Oda a un padre també vol transmetre un missatge important per als joves. Concretament, explica Andrea Rodríguez, "a tots els adolescents que se senten perduts perquè siguin ells mateixos, i també als pares; que deixin als seus fills explorar, caure i que aprenguin i tinguin llibertat", afirma.
 

Andrea Rodríguez amb el seu pare Santi Rodríguez. Foto: Cedida


 
L'obra compta amb la col·laboració tècnica del grup de teatre A Galet, on durant dos dècades Santi Rodríguez va actuar en diferents representacions. El seu estil i passió sobre els escenaris li van valer diversos premis, especialment fa dos anys al Festival de Teatre Aficionat Paco Rabal d'Águilas (Múrcia).

En aquesta localitat murciana i amb l'obra Nebraska, Rodríguez va recollir tres dels set guardons que va rebre la companyia trempolina. Interpretant un condemnat a mort, se'l va reconèixer amb el Premi Azarías a la millor actuació sènior, el Premi Jordi Rebellón a la interpretació més carismàtica i el premi a la millor interpretació masculina.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació