Dimarts, 17 de setembre de 2024
estafa

Alerten de l’arribada de l’estafa del Círculo de Lectores al Pallars

A Tremp s'han donat casos de persones a qui han intentat vendre'ls articles de l’empresa editorial, desapareguda l’any 2019, sota l'excusa que perdran punts acumulats

Pallars Digital Pallars | 13 de setembre de 2024 a les 12:04
L'objectiu dels estafadors és obtenir les dades bancàries dels antics clients del Círculo | ACN
L'anomenada estafa del Círculo de Lectores ha arribat al Pallars. Així ho ha explicat a Pallars Digital un veí de Tremp -que prefereix romandre en l'anonimat- i que relata que a principis d'aquest mes dos persones es van presentar a casa la seva mare (antiga clienta de l'empresa editorial Círculo de Lectores) per intentar "vendre-li de tot", assegura.

L'episodi va començar amb una trucada telefònica, on els presumptes estafadors es feien passar per treballadors del Círculo de Lectores, desapareguda l'any 2019, i assegurant que tenien uns premis pendents de ser entregats. En aquest sentit, els demanaven poder anar en persona a casa de la clienta per entregar una carta.
 
Després d'acceptar, explica el testimoni, en pocs minuts van trucar a la porta. Un cop dins, però, no van entregar cap mena de carta, sinó que van temptejar la dona (de més de 80 anys) per si volia comprar tota mena d'articles, com ara electrònica, joies d'alt valor, llibres, etc. 

Davant la insistència dels suposats venedors, el testimoni i fill de l'antiga clienta, que també era a casa, els va convidar a marxar amablement. Un fet que va agafar-los per sorpresa, ja que creien que era sola, i va precipitar la seva "fugida". Possibles estafes com aquestes no són una novetat, i fa dos anys ja van ser denunciades per antics usuaris de diversos indrets de l'Aragó.

 

Estratègia per robar dades bancàries

El mateix testimoni aventura que l'objectiu dels estafadors és que els antics clients del Círculo de Lectores signin una quota mensual a canvi de res per tal d'obtenir les seves dades bancàries. Un dels arguments que utilitzen és que si no compren alguns dels articles poden perdre els punts que suposadament tenen acumulats com a clients "inactius" de l'editorial.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació