Dimarts, 17 de setembre de 2024
Meteorologia

La neu es deixa veure per primer cop aquesta temporada al Pallars

Les temperatures també han assolit registres negatius, com els -3,6ºC al Port de la Bonaigua

Pallars Digital Alt Àneu | 14 de setembre de 2024 a les 10:22
Petita enfarinada a Baqueira Beret | Baqueira Beret
Tot i trobar-nos encara a l'estiu, sembla que la tardor meteorològica ha arribat amb força i fins i tot amb neu als cims del Pallars. Aquest divendres a primera hora una fina capa de neu cobria de blanc indrets com l'estació d'esquí de Baqueira Beret, que ha compartit a les xarxes socials un seguit d'imatges del que ha estat la primera enfarinada de la temporada.

 
El gruix màxim es va registrar a Certascan, on hi van caure fins a 7 centímetres de neu. Altres indrets on va nevar van ser el Port de la Bonaigua i punts elevats del municipi d'Alt Àneu, així com a les cotes altes de l'estació d'esquí d'Espot. Les temperatures també es van desplomar, amb registres negatius de -3,6ºC al Port de la Bonaigua, als -3,4ºC a Certascan o als -2,8ºC a Espot.



Unes gelades que poden perjudicar la temporada de bolets, que fa uns dies es preveia pels experts com una de les millors dels darrers cinc anys. La producció de fongs i la seva evolució depèn directament de les condicions meteorològiques i de factors com la calor, el fred, el vent o la pluja. Aquestes gelades primerenques, sens dubte, no ajuden.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació