Dimarts, 17 de setembre de 2024
habitatge

La Pobla de Segur penalitzarà amb un 50% de recàrrec sobre l’IBI els pisos que portin dos anys buits

La mesura, aprovada per unanimitat, vol incentivar l'habitatge de lloguer i entrarà en vigor a partir de 2025

Pallars Digital La Pobla de Segur | 16 de setembre de 2024 a les 08:35
Vista d'uns blocs de pisos de l'Estació de la Pobla de Segur | Ajuntament de la Pobla de Segur
La Pobla de Segur penalitzarà fiscalment aquells pisos que portin dos anys desocupats amb un recàrrec del 50% sobre l'Impost de Béns Immobles (IBI). Aquest és un dels canvis més importants de la modificació de l’ordenança fiscal número 1 aprovada per unanimitat durant el darrer ple municipal i que entrarà en vigor el 2025.

L'ajuntament, doncs, actuarà d’ofici comprovant els rebuts d’aigua, mentre que la persona propietària haurà de demostrar que l’habitatge està ocupat a través dels supòsits previstos a l’ordenança, o que s’ajusta a un dels criteris justificats de desocupació.
 
L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha explicat que amb aquesta modificació es preveu "evitar que hi hagi pisos que estiguin tancats", amb l'objectiu d'"incentivar que la propietat els posi a lloguer". 
 

Llum verda als comptadors intel·ligents

D'altra banda, el ple també va aprovar el projecte d'instal·lació de comptadors intel·ligents d’aigua. Marc Baró exposa que "hem d’intentar reduir el consum d’aigua i una de les maneres més eficients, tal com marca l’Agència Catalana de l’Aigua, és amb la instal·lació de comptadors".

 
En aquest sentit, l'alcalde assegura que la Pobla de Segur deu ser dels pocs municipis que encara no els té instal·lats. El projecte té un cost d'uns 736.000 euros, mentre que el consistori compta amb una subvenció de 300.000 euros de l'ACA.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació