Dimarts, 17 de setembre de 2024
infermeria

Tres dels set estudiants que van iniciar el Grau d’Infermeria s’han quedat a treballar a l’Hospital del Pallars

Enguany són vuit els alumnes que per segon any consecutiu han iniciat el curs acadèmic a l'Alt Pirineu i Aran

Pallars Digital Tremp | 17 de setembre de 2024 a les 08:37
Les alumnes davant l'Hospital del Pallars de Tremp | Salut
Per segon any consecutiu, un grup d'estudiants del Grau en Infermeria de la Universitat de Lleida (UdL) cursarà el seu curs acadèmic íntegre o part d'ell a la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran. Són vuit alumnes que provenen del Campus de Ciències de la Salut de Lleida i del Campus d'Igualada.

En la benvinguda, que ha tingut lloc aquest dilluns a l'Hospital del Pallars de Tremp, s'ha destacat que les alumnes faran "una infermeria més rural, diferent i molt enriquidora, molt propera, en un territori molt dispers i amb unes característiques orogràfiques que el fan molt especial i que condicionen els fluxos de pacients i de professionals."
 

Les estudiants han estat rebudes per l'alcaldessa de Tremp i el gerent de la Regió Sanitària del Pirineu. Foto: Salut


L'alumnat cursarà tot o part del quart curs del grau, tant la teoria com les pràctiques clíniques, al territori. A més, durant tot el curs hauran de desenvolupar el Treball de Final de Grau (TFG). Pel que fa a les pràctiques, passaran per diferents serveis assistencials com els CAP, unitats quirúrgiques, unitats d'urgències i emergències, unitats de salut mental, serveis especials i centres residencials de gent gran.
 
A més, i en col·laboració amb els diferents ajuntaments, es facilitarà als alumnes l'allotjament, així com d'altres incentius per tal que puguin participar i implicar-se en activitats locals. A l'Hospital de Tremp, les alumnes han estat rebudes pel gerent de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, Miquel Abrantes; la degana de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UdL, Judith Roca; i l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero.
 

Tres estudiants del curs passat s'han quedat al Pallars

Abrantes ha destacat que importància de la implicació de tots els agents del sistema a l'hora de portar talent al territori i retenir-lo. En aquest sentit, fa més d'un any que Salut va posar en marxa un Pla d'acció per a la millora de l'atracció i fidelització de professionals al sistema de salut, que ja ha començat a tenir els seus primer fruits.

L'any passat, van ser set els alumnes que van seguir el quart curs íntegre a l'Alt Pirineu i Aran. D'aquests, tres han optat per restar treballant al territori, concretament a l'Hospital del Pallars. Des de la UdL, Judith Roca ha destacat que "es tracta d'una experiència única, sense antecedents ni a nivell nacional ni internacional, de desplaçar els estudiants no només a fer pràctiques sinó també les assignatures teòriques, i això també dona l'oportunitat que els professionals puguin involucrar-se molt més en la docència."
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació