Dimecres, 18 de setembre de 2024
os bru

El pastor que va topar amb l'ossa al Pallars Sobirà acusa Depana de fer «afirmacions totalment falses»

Assegura que els plantígrads van fer marxa enrere perquè ell i el seu acompanyant els van foragitar

Jordi Ubach Llorens Pallars Sobirà | 18 de setembre de 2024 a les 10:31
Detall de la ferida d'una de les ovelles del pastor | Joan Aura
El pastor que fa uns dies va topar amb l'ossa i els seus dos cadells, Joan Aura, s'ha posat en contacte amb Pallars Digital per explicar la versió dels fets en primera persona. Depana, recordem, va compartir el passat divendres un vídeo gravat pel pastor on es veu els ossos fugint, unes imatges que l'entitat ecologista va utilitzar per defensar la coexistència de l’os amb la ramaderia.
 
En declaracions a aquest diari, Aura assegura que l'ossa i els seus cadells van fer marxa enrere perquè ell i el seu acompanyant el van foragitar "cridant una bona estona" per tal de defensar les ovelles. Quan els ossos marxaven, va ser quan el pastor va gravar el vídeo, que l'autor lamenta que hagi estat utilitzat per Depana sense el seu consentiment.

A més, el ramader explica que a uns 50 metres del punt on estaven van trobar una vaca morta "amb l'os de la cama trencat i sortit fora de la pell", ferida possiblement pels plantígrads. També assegura que uns dies enrere una de les seves ovelles va aparèixer amb una ferida profunda a la cuixa, tal com es pot veure a la imatge que il·lustra la notícia.

Finalment, Joan Aura ha criticat Depana, de qui denuncia que faci "afirmacions totalment falses" per defensar una causa que desconeix. La d'aquest pastor del Pallars Sobirà no ha estat l'única veu crítica amb l'entitat ecologista. L'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, el també ramader Jordi Navarra, va respondre al vídeo acusant l'entitat de "voler enganyar la gent".

Cal recordar que el passat mes d'agost, i després de diversos albiraments i atacs del plantígrad al Pallars i el Pirineu, el sindicat Unió de Pagesos va denunciar des d'Alins la ineficàcia del Govern en la gestió de la fauna salvatge. Un fet, apuntaven, que està foragitant els ramaders, alhora que demanaven a l'executiu "mesures realistes".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació