Divendres, 27 de setembre de 2024
turisme

Projecten col·locar plaques solars flotants a Espot per utilitzar els remuntadors tot l'any

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha aprovat inicialment el projecte, que compta amb el suport de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i una inversió de 406.000 euros

Jordi Ubach Llorens Espot | 25 de setembre de 2024 a les 11:59
La iniciativa vol desestacionalitzar l'activitat a l'estació | FGC
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha aprovat de manera inicial un projecte per col·locar plaques solars flotants en una bassa de l'estació de muntanya d'Espot. L'objectiu és que els remuntadors de les pistes d'esquí també puguin funcionar durant l'estiu gràcies a l'autoconsum, un fet que afavoriria la pràctica de la bicicleta de muntanya i la desestacionalització turística.

Aquests dos són, precisament, els principals objectius del projecte Bike Natura-Aventura Pallars Sobirà, en el qual s'emmarca aquesta acció, i que preveu fins a 20 actuacions perquè la comarca sigui "un referent en el món de la bicicleta", inclosa l'adaptació d'un bike park, que segons ha pogut saber aquest diari, s'habilitarà a l'estació d'Espot. 
 
Així ho ha explicat a Pallars Digital el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, que ha confirmat que la iniciativa compta amb el suport de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que gestiona l'estació pallaresa i la de Port Ainé. El projecte, aprovat el passat 3 de setembre, suposarà una inversió de 406.000 euros, finançats íntegrament pels ajuts dels fons Next Generation per a la transició energètica.

A més, en el marc del projecte de foment del cicloturisme a la comarca, també es preveu la instal·lació d'un sistema a Espot que permeti als usuaris remuntar les bicicletes amb el telecadira la Roca de forma autònoma i senzilla per poder accedir sense pedalar a la cota 2.000 de l'estació. Aquesta acció compta amb un pressupost de 230.000 euros i, segons Isus, també inclou la instal·lació del mateix mecanisme a Port Ainé. 
 
Una altra de les actuacions lligades al projecte Bike Natura-Aventura Pallars Sobirà és l'habilitació d'una xarxa d’estacions de reparació i neteja de bicicletes. En concret, seran 15 estacions situades en cadascun dels 15 municipis de la comarca. Aquestes zones d'estacionament comptaran també amb carregadors per a bicicletes elèctriques, que estaran alimentats amb plaques solars.  

Isus ha afirmat que aquest "ambiciós" projecte "va agafant forma", i n'ha destacat el seu "àmbit comarcal", ja que segons ha remarcat, "a tots els municipis hi haurà algun tipus d'actuació". 
 

Foment del cicloturisme

Aquestes iniciatives s'emmarquen, com hem indicat, en l'aposta del Consell Comarcal del Pallars Sobirà per fomentar la pràctica de la bicicleta a la comarca com a atractiu turístic. L'ens comarcal, recordem, rebrà 2,3 milions dels Next Generation per impulsar el Bike Natura-Aventura Pallars Sobirà, que té com a objectiu la creació, estructuració, ordenació i promoció del producte turístic relacionat amb la bicicleta, principalment centrat en la BTT, enduro i cicloturisme familiar al territori. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació