Divendres, 27 de setembre de 2024
circ

El projecte Nilak acostarà el circ contemporani al Pallars Sobirà

S'instal·larà a Rialp del 4 al 13 d'octubre i col·laborarà amb els festivals Dansàneu i Lo Llumener

Pallars Digital Rialp | 19 de setembre de 2024 a les 08:34
Presentació del Nilak, aquest dimecres a Rialp | M. Lluvich / ACN
El projecte Nilak farà parada a Rialp del 4 al 13 d'octubre amb l'objectiu d'acostar el circ contemporani al Pallars Sobirà. La iniciativa va néixer ara fa quatre anys amb la voluntat de crear un teatre itinerant i arribar a aquelles poblacions que no en tenen un de físic.

Durant dos setmanes s'hi representaran set espectacles i també s'han programat un seguit de tallers, exposicions o visites guiades. El membre del projecte Nilak, Oriol Escorcell, ha destacat que per primer cop han col·laborat amb altres festivals que se celebren al territori com són el Dansàneu i Lo Llumener.
 
Democratitzar l'accés a la cultura i garantir que aquest sigui igualitari és un altre dels objectius del projecte. Així mateix, Escorcell ha dit que una altra de les seves prioritats és cedir l'espai perquè altres festivals puguin programar fins del circ Nilak.
 
Nilak fa quatre anys que és itinerant i enguany és el segon que farà parada a la demarcació de Lleida. L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha dit que comptar amb projectes com aquests al municipi és una oportunitat de poder gaudir d'espectacles culturals que d'una altra manera no seria possible.

Sabarich ha destacat també la possibilitat que dona Nilak a entitats del municipi per participar i formar part de la programació. L'alcalde ha explicat que els preus de les entrades són "molt populars" i, per tant, a l'abast de tothom.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació