Dissabte, 16 de novembre de 2024
gastronomia

La Pobla de Segur enceta la 3a edició del Vianda

El festival gastronòmic poblatà arrenca aquest dijous amb una demostració de cuina amb tast a càrrec de l’Escola d’Hosteleria del Pallars

Pallars Digital La Pobla de Segur | 19 de setembre de 2024 a les 10:18
La principal novetat d'enguany és la incorporació d’un tercer dia al festival | Bàrbara Chalamanch
La Pobla de Segur enceta aquest dijous la 3a edició del Festival Gastronòmic Vianda, una festivitat que no para de créixer i que enguany incorpora un tercer dia. El primer plat del certamen serà una demostració de cuina amb tast a càrrec de l’Escola d’Hoteleria del Pallars.

Els aprenents a cuiners i cuineres proposaran una recepta que combini les diferents varietats de tomata recuperada pel projecte Llavors d’oportunitats d’Alba Jussà amb la pasta que elabora Iban Campos, de Formatges del Pallars. Es tracta d'un acte gratuït, però pel qual cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç.
 

Cartell del Vianda 2024. Foto: Ajuntament de la Pobla de Segur


Divendres, l’Atelier La Santolina proposa preparar-te tu mateix els plats i olles per a menjar i cuinar la vianda. Ho farà treballant la ceràmica amb una activitat de modelatge i una de torn. Les inscripcions es poden fer a través del seu compte d'Instagram.

 

Maria Nicolau, cuinera convidada

Dissabte arriba el plat fort del Festival. La regidoria de Promoció Econòmica ha preparat un programa d’activitats que gira al voltant del producte local i, especialment, de la carn de vedella i l’hamburguesa, i que les marida amb altres activitats com una obra de teatre (Antipasti, de la companyia Teatre al Detall), diferents actuacions musicals (Ivette i The Groov’&Sounds) i una demostració culinària de la mà de la cuinera Maria Nicolau.
 

Espai brasa

A les 20h tornarà a obrir l’Espai Brasa, on els productors carnis de la Pobla vendran les hamburgueses que han elaborat per a l’ocasió. El públic assistent les comprarà crues i les cuinarà directament a la brasa.

Aquest any, a banda d’acompanyar l’hamburguesa amb formatge ecològic de cabra, el públic podrà sumar-hi hortalisses del projecte Llavors d’oportunitats d’Alba Jussà. Un any més, les opcions del dinar inclouran plats vegans i per al sopar hi haurà hamburgueses veganes i pans sense gluten.
 
El Festival Gastronòmic Vianda, s’inclou dins del cicle CordeVi, i compta amb la col·laboració del programa Al Teu Gust, aliments al Pallars; el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i la Diputació de Lleida.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació