La Pobla de Segur enceta aquest dijous la 3a edició del
Festival Gastronòmic Vianda, una festivitat que no para de créixer i que enguany incorpora un
tercer dia. El primer plat del certamen serà una
demostració de cuina amb tast a càrrec de l’
Escola d’Hoteleria del Pallars.
Els aprenents a cuiners i cuineres proposaran una recepta que combini les diferents varietats de tomata recuperada pel projecte
Llavors d’oportunitats d’Alba Jussà amb la
pasta que elabora
Iban Campos, de Formatges del Pallars. Es tracta d'un acte
gratuït, però pel qual cal inscriure’s prèviament
en aquest enllaç.
Cartell del Vianda 2024. Foto: Ajuntament de la Pobla de Segur
Divendres,
l’Atelier La Santolina proposa preparar-te tu mateix els
plats i olles per a menjar i cuinar la vianda. Ho farà treballant la
ceràmica amb una activitat de modelatge i una de torn. Les inscripcions es poden fer a través del seu
compte d'Instagram.
Maria Nicolau, cuinera convidada
Dissabte arriba el plat fort del Festival. La regidoria de Promoció Econòmica ha preparat un programa d’activitats que gira al voltant del
producte local i, especialment, de la
carn de vedella i l’
hamburguesa, i que les marida amb altres activitats com una
obra de teatre (
Antipasti, de la companyia
Teatre al Detall), diferents actuacions musicals (
Ivette i The Groov’&Sounds) i una
demostració culinària de la mà de la cuinera Maria Nicolau.
Espai brasa
A les 20h tornarà a obrir l’
Espai Brasa, on els productors carnis de la Pobla vendran les hamburgueses que han elaborat per a l’ocasió. El públic assistent les comprarà crues i les cuinarà directament a la brasa.
Aquest any, a banda d’acompanyar l’hamburguesa amb
formatge ecològic de cabra, el públic podrà sumar-hi
hortalisses del projecte Llavors d’oportunitats d’Alba Jussà. Un any més, les opcions del dinar inclouran
plats vegans i per al sopar hi haurà
hamburgueses veganes i pans sense gluten.
El Festival Gastronòmic Vianda, s’inclou dins del cicle
CordeVi, i compta amb la col·laboració del programa
Al Teu Gust, aliments al Pallars; el
Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (
IDAPA) i la
Diputació de Lleida.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi