Divendres, 27 de setembre de 2024
literatura

Arriba la 9a edició de Lo Llumener, centrat enguany en les aventures i històries èpiques

Del 3 al 5 d'octubre, el Festival Pirinenc de Literatures Infantils i Juvenils tornarà a omplir Sort de propostes literàries i teatrals

Pallars Digital Sort | 20 de setembre de 2024 a les 11:56
Lo Llumener en una edició anterior | @bibliosort
Lo Llumener torna aquesta tardor amb una 9a edició centrada en les aventures i històries èpiques. Del 3 al 5 d'octubre, el Festival Pirinenc de Literatures Infantils i Juvenils omplirà el Parc del Riuet de Sort de propostes literàries i teatrals. La proposta d'enguany, com en les darreres, ha estat triada pels nens i les nenes en un punt de votació obert.

Els contes, els espectacles, els tallers i la música seran la tònica de Lo Llumener, que també farà parada als centres educatius, i enguany també ampliar la proposta a secundària. Així, el dijous, tot l’alumnat de 3r, 4t d'Eso i Batxillerat dels dos instituts de la comarca aniran al Teatre Els Til·lers, mentre que el divendres ho faran les escoles de primària.

 Consulta totes les activitats de Lo Llumener 2024 fent clic en aquest enllaç.

Al llarg del dissabte es podrà gaudir d’espectacles gratuïts per a tots els públics amb companyies de referència vingudes d’arreu de Catalunya i de la resta de la península; amb la Petita Fira d’Àlbums il·lustrats, on enguany participen les editorials Astronave, Astiberri, Libros del Zorro Rojo i Cambuleta.
 
També hi haurà tallers creatius, la ja tradicional Gimcana i activitats vinculades als animals; amb la decoració sorprenent del Carrer Major; i també la Biblioteca a cel obert on trobareu títols seleccionats de la temàtica d’enguany.

I finalment, cal no oblidar Lo Llumener per a adults, que enguany s’ubica a Rialp i és fruit de la col·laboració del Projecte Nilak amb Lo Llumener. Un espai escènic itinerant que fa uns quatre anys que volta per territoris rurals apropant les arts escèniques a municipis petits.

 
La carpa de Nilak estarà instal·lada del 4 al 13 d’octubre a Rialp amb actuacions, creacions, tallers i exposicions. Nilak en aquesta ocasió col·labora amb el festival Lo Llumener sumant-se a la seva programació amb l’espectacle Llumeneres el mateix dissabte dia 5 d’octubre a la nit.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació