Divendres, 27 de setembre de 2024
Esports

El CF Tremp torna a Segona Catalana guanyant un partit d'infart contra l'Alguaire (1-0)

El CF Pobla comença amb bon peu remuntant a Verdú (2-4) i el CB Tremp cau amb l'Alpicat B (57-50)

Tomàs Garcia Espot Tremp | 23 de setembre de 2024 a les 09:25
Pere Galceran marcant l'únic gol trempolí | TGE
El CF Tremp s'ha retrobat aquest diumenge al Pedrasanta amb l'exigència de Segona Catalana en un partit dur i difícil contra l'Alguaire. En una primera meitat sense massa precisió ni idees, els trempolins han aguantat el tipus davant d'un equip recentment descendit de Primera Catalana, i que abans del matx se les prometia molt felices.

Malgrat que els del Segrià buscaven reiteradament l'esquena de la defensa pallaresa, el seu atac no ha acabat d'enlairar-se. L'ocasió més clara als primers 45 minuts ha sortit de les botes del trempolí Pere Galceran amb una canonada que s'ha estavellat al travesser. A la represa, el Tremp ha tornat a intentar obrir la llauna, però el xut d'Eze ha topat amb el porter.

Adrià Codó intentant rematar una pilota. Foto: TGE

Quan semblava que l'empat podia ser un resultat més que acceptable, els trempolins han continuat insistint, i al minut 68 han tingut premi. Pere Galceran s'ho ha fet tot sol per engaltar l'esfèrica i clavar-la a la dreta de la porteria. Amb l'avantatge per als del Pallars, el darrer quart d'hora de joc ha tingut de tot: tensió, duresa, baralles i oportunitats per al rival.

Finalment, però, el Tremp ha aconseguit posar el candau, i tot i el final d'infart, els primers tres punts de la temporada s'han quedat al Pedrasanta. El retorn a Segona Catalana de moment ha estat força dolç, però als de la capital encara els queda molt camí i saben que en aquesta lliga els venen moltes corbes.

Remuntada i bon inici a Verdú

També ha començat amb bon peu el CF Pobla, que dissabte es va imposar per 2 a 4 al Verdú Cercavins. Tot i ser la ventafocs de la categoria, els poblatans es van trobar amb un rival ràpid i exigent en un camp estret que convidava poc al joc de toc. A la mitja hora, els de l'Urgell obrien la llauna, però poc després Miki Molleví aconseguia empatar des del punt de penal.

La segona part començava amb un canvi sorprenent: l'entrenador Jordi Mauri substituïa el porter titularMario David, i feia entrar Joan Costas. Els locals, però tornaven a avançar-se al marcador quan la pilota rodava de nou, però la mitja hora final va ser clarament per als de Pobla.

Els poblatans van saber aprofitar les pèrdues de pilota a l'àrea rival, i al minut 64 Uly Sánchez no perdonava. Amb el matx de nou empatat, al 77 i al 79 Chua i de nou Molleví sentenciaven la partida. Primera victòria, doncs, per a un Pobla a qui l'inici de lliga sempre li acostuma a fer pujada. L'aspecte defensiu, novament, continua sent una assignatura pendent.

Retorn agredolç

En l'altra cara de la moneda, el CB Tremp ha debutat a Segona Catalana amb derrota. Dirigits enguany per Marc Farré, els trempolins han sortit amb força contra l'Alpicat B i al primer quart guanyaven per dos punts de diferència. Al segon temps, però, els locals han girat el mitjó i marxaven al descans guanyant de sis.

A la segona meitat, els del Pallars Jussà han tornat a agafar la iniciativa, però l'encert sota cistella no ha estat suficient, mentre que els d'Alpicat han sigut molt millors en el tir exterior, anotant fins a set triples. El darrer quart ha sigut el de la sentència, amb un 57 a 50 final que no amaga, però, que els trempolins encara tenen moltes oportunitats per fer un bon paper a la lliga.

Dissabte, mentrestant, va ser el debut del sènior femení del CB Tremp. Les trempolines també van caure, en aquest cas contra el Mollerussa al pavelló del Juncar per 44 a 59Surya Moli, amb 12 punts, i Andrea Ocaña i Amy Diankong, amb 10, van ser les màximes anotadores de l'equip.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Segona Catalana - Grup 5
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 28
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Segona Catalana - Grup 1
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet femení - Primera Territorial - Grup 1