Divendres, 27 de setembre de 2024
habitatge

La Vall Fosca prorroga un any la prohibició de nous pisos turístics

L'ajuntament vol crear una ordenança per regular els HUT d'acord amb la nova normativa del Govern

Pallars Digital La Torre de Capdella | 24 de setembre de 2024 a les 12:31
Façana de l’Ajuntament de la Torre de Capdella en una imatge d'arxiu | Ajuntament de la Torre de Capdella
L'Ajuntament de la Torre de Capdella ha aprovat prorrogar durant un any la prohibició d'atorgar noves llicències per a pisos turístics. Amb aquesta mesura -que es renovarà aquest mateix dijous- el consistori vol redactar una normativa pròpia, més exhaustiva, i que s'adapti al nou decret llei del Govern per tal regular aquest tipus d'habitatges al municipi.

Actualment, la Vall Fosca té un total de 44 habitatges d'ús turístic (HUT), i és el tercer municipi del Pallars Jussà amb més densitat, concretament 5,8 per cada 100 habitants. Només el superen Castell de Mur (7) i Senterada (7,5), tot i que en xifres totals, Tremp és el municipi de la comarca que més en té, amb 119.

 
Precisament, la capital del Pallars Jussà també va suspendre durant un any les llicències turístiques l'agost de l'any passat amb la voluntat de regular els HUT. Enguany, l'ajuntament trempolí ha modificat el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal que limita els pisos turístics a dos per cada 100 habitants. L'altra capital pallaresa, Sort, també va suspendre aquestes llicències fa gairebé un any.
 
La Torre de Capdella va ser un dels primers municipis del Pallars en voler limitar els pisos turístics juntament amb Rialp Talarn. Concretament, la Vall Fosca va aprovar-ho el 26 de setembre de 2023, però la nova normativa del Govern ha provocat aquesta ampliació del veto, que es va aprovar durant el passat ple municipal del dia 5.
 

Buscar un punt d'equilibri

Durant la sessió, el regidor de la Torre de Capdella, Ramon Jordana, va exposar que volen que "la gent visqui i treballi a la Vall Fosca", però tot defensant que "no poden limitar d'una manera radical que hi hagi activitat turística".

En aquest sentit, el també president del Consell Comarcal del Pallars Jussà va expressar que hauran de buscar "la complicitat de tothom" i un "punt d'equilibri" entre la gent que hi viu tot l'any i la que hi ve a passar una temporada a l'hora de fer aquesta normativa.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació