Divendres, 27 de setembre de 2024
obres

En marxa les obres de millora de la pista de Boet, a Àreu

Els treballs facilitaran el manteniment, l'accessibilitat regulada i l'establiment d'un futur servei de transport públic en format llançadora

Pallars Digital Àreu | 25 de setembre de 2024 a les 10:13
La pista de Boet, en imatge d'arxiu | PNAP
El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha iniciat aquest mes les obres de millora i pavimentació de la pista de Boet, a Àreu. Els treballs, que compten amb un pressupost de 2 milions d'euros i han estat adjudicats a l'empresa Romero Polo, busquen facilitar el manteniment, l'accessibilitat regulada i l'establiment d'un futur servei de transport públic en format llançadora.
 
En concret, es pavimentarà el camí que va des del poble d'Àreu fins a l'aparcament de la Farga, un tram d'entre 4 i 5 quilòmetres. En aquest sentit, hi haurà talls temporals en dies laborables a mesura que avancin les obres, i que el Parc Natural de l'Alt Pirineu anirà comunicant periòdicament.
 
D'altra banda, i tal com es va anunciar fa uns mesos, el Parc està estudiant tancar el trànsit rodat a la Vall de Bonabé i el pla de Boet. El seu director, Marc Garriga, va explicar en aquell moment que l'objectiu d'aquesta mesura és facilitar la posterior implantació d'un servei de transport públic.

 
Tot i que encara no hi ha una data d'implantació concreta, la idea és que un bus llançadora funcioni els dies de més afluència per tal de "mantenir l'espai i evitar la massificació" d'aquesta zona, apuntava Garriga. Aquesta millora, de fet, ja està prevista en l'apartat de mobilitat de l'Estratègia Pirineus.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació