Divendres, 27 de setembre de 2024
denúncia

Denuncien l’Ajuntament de Vall de Cardós per entregar un corder com a premi a les Olimpíades Pallareses

El consistori nega haver donat cap animal viu durant la competició celebrada el passat mes de juny i s'ha desvinculat dels fets

Pallars Digital Ribera de Cardós | 26 de setembre de 2024 a les 08:51
Participants de la primera edició de les Olimpíades | Olimpíades Pallareses
L'entitat animalista Asociación Contra la Tortura y el Maltrato Animal (ACTYMA) ha denunciat l'Ajuntament de Vall de Cardós per, suposadament, haver entregat un corder viu com a premi durant les Olimpíades Pallareses d'enguany. Un fet que ha estat negat de manera rotunda pel consistori pallarès.

En declaracions a Pallars Digital, el regidor de l'Ajuntament de Vall de Cardós i membre de l'organització de les Olimpíades, Cinto Ticó, ha afirmat que no s'ha entregat cap animal viu en aquesta edició de la competició, tot afegint que estan "tranquils" perquè "no hi tenim res a veure".
 
Ticó explica que la mateixa tarda en què van celebrar les proves, el passat 15 de juny, van rebre una trucada al respecte. Al cap d'uns dies, a més, agents dels Mossos d'Esquadra també van personar-se a l'ajuntament per preguntar-los sobre l'assumpte, que ara, tres mesos més tard, ha estat motiu de denúncia per part d'ACTYMA.

Les Olimpíades Pallareses són una competició esportiva popular que s'organitza cada estiu al municipi des de fa dos anys. L'objectiu és recuperar les feines de pagès que estan desapareixent. Així, les proves, que tenen lloc al poble d'Ainet de Cardós, consisteixen en asclar llenya, dallar o fer un paller i, en acabar, es corona el millor equip.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació