Divendres, 27 de setembre de 2024
turisme

Sort aprova entrar formalment a la nova Associació de Turisme del Pallars Sobirà

L'ajuntament ha donat llum verda als estatuts de l'entitat, que agrupa el consell comarcal i la majoria de municipis

Pallars Digital Sort | 26 de setembre de 2024 a les 11:00
Sort en una imatge d'arxiu | Ajuntament de Sort
L'Ajuntament de Sort ha aprovat durant el ple municipal d'aquest dimarts entrar formalment a la nova Associació de Turisme del Pallars Sobirà. L'entitat, creada per fomentar el turisme de la comarca i unificar els criteris de promoció, de moment agrupa tots els municipis de la comarca excepte Vall de Cardós.

 
En concret, durant la sessió s'ha donat llum verda als estatuts de l'associació gràcies als vots dels cinc regidors de Sumem-AM, a l'equip de govern, i l'abstenció dels tres edils de Gent de poble. El grup d'Endavant per Sort, per la seva banda, hi ha votat en contra.

En una publicació a les xarxes socials, la formació socialista exposa que l'entitat "parteix d'uns estatuts genèrics i sense concreció", i afegeixen que "no ens presenta cap estratègia de posada en marxa".
 
Així mateix, el grup municipal liderat per la diputada al Parlament, Neus Comes, apunta que entrar a l'Associació de Turisme suposa per al consistori "cedir com a mínim el 50% de la recaptació municipal sobre la taxa turística". En aquest sentit, la regidora va exposar durant el ple que "no li veiem el sentit a aquesta associació".
 

Obertura de la nova biblioteca

D'altra banda, l'alcalde de Sort, Baldo Farré, va informar durant el ple que l'obertura de la nova biblioteca comarcal està previst per al 3 o 4 d'octubre. Les obres per evitar les filtracions d'aigua estan finalitzant, i tot apunta -si no sorgeix cap imprevist més- que la inauguració oficial de l'equipament tindrà lloc el pròxim 18 d'octubre amb la presència de la consellera de Cultura, Sònia Hernández. Un extrem, no obstant, pendent encara de confirmació.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació