Divendres, 27 de setembre de 2024
política

La delegada del Govern engega una ronda de trobades amb els ens locals de l'Alt Pirineu i Aran

Sílvia Romero va arrencar l'agenda de reunions dimarts a Sort i ha continuat aquest dijous al Pont de Suert

Pallars Digital Pallars | 27 de setembre de 2024 a les 08:43
Sílvia Romero reunida amb el president del Sobirà, Carles Isus, aquest dimarts | CCPS
La delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Sílvia Romero, ha engegat aquesta setmana una ronda de trobades amb els ens locals de la vegueria, i que s'allargarà durant les properes setmanes a la resta de la demarcació. Dimarts, Romero va reunir-se a Sort amb Carles Isus, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i Baldo Farré, alcalde del municipi.
 
En els seus primers dies en el càrrec, la delegada ha establert com a prioritat mantenir un contacte inicial amb tots els consells comarcals de l'Alt Pirineu i Aran, amb el Conselh Generau d'Aran i amb les alcaldies dels municipis que són capitals de comarca. Romero apunta que aquests organismes són motors dels seus entorns i són importants prestadors de serveis públics.
 
Posteriorment, aquest dijous la delegada s'ha desplaçat a la capital de l'Alta Ribagorça per reunir-se amb el president del Consell Comarcal, Albert Palacín, i amb l'alcaldessa del municipi, Iolanda Ferran. La delegada i el president comarcal han coincidit en la necessitat que les diferents administracions públiques de la vegueria treballin de manera coordinada i amb una estratègia compartida. Una aliança que ha de revertir en una gestió més eficient dels recursos i un increment de les capacitats i les oportunitats per desplegar projectes complexos.
 

A continuació, a l'Ajuntament de Pont de Suert, l'alcaldessa Ferran ha insistit en la importància de tenir en compte realitats com la del municipi, amb aproximadament 2.300 habitants i 22 pobles habitats (27 si es compten també els deshabitats). En relació amb aquest punt, Romero ha assumit el compromís de treballar perquè les polítiques públiques de les diferents àrees i departaments s'adaptin a les necessitats dels territoris de muntanya.
 
A més, la delegada ha subratllat el potencial del treball en xarxa de les diferents administracions públiques, que sovint han de fer front a problemàtiques comunes que només es poden resoldre amb la col·laboració i l'impuls de les diferents institucions.

En totes dos trobades s'han posat sobre la taula qüestions clau per a la comarca i per al conjunt del Pirineu. Entre altres, s'ha parlat d'infraestructures de mobilitat, oportunitats educatives per a la població de la vegueria, prestació dels serveis de salut, accés a l'habitatge i simplificació administrativa per a petits municipis.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació