Divendres, 27 de setembre de 2024
memòria històrica

El conseller de Justícia planteja crear un organisme de memòria democràtica al Pirineu i el Segre

Ramon Espadaler vol articular la memòria col·lectiva de la Batalla del Segre i d'aquelles persones que fugien del nazisme

Pallars Digital Barcelona | 27 de setembre de 2024 a les 10:15
Ramon Espadaler a la comissió de Justícia del Parlament | N. Tomàs / ACN
El conseller de Justícia i Qualitat Democràtica, Ramon Espadaler, ha plantejat la necessitat de crear un organisme de memòria històrica al Pirineu i el Segre. Durant la comissió de Justícia d'aquest dimecres al Parlament, Espadaler ha fet notar que en aquestes dos zones no hi ha una entitat que articuli la memòria de la Guerra Civil, com sí que passa a l'Ebre o a Portbou.

En aquest sentit, ha revelat que té la voluntat "explícita" de buscar com gestionar la memòria col·lectiva de la Batalla del Segre i de les persones que fugien del nazisme pels Pirineus. Així mateix, Ramon Espadaler ha exposat que ja han començat a parlar amb alguns possibles interlocutors.
 
El conseller ha observat que en aquestes comarques no hi ha cap organisme com el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE). També ha fet referència a l’Empordà, on hi ha el Museu Memorial de l’Exili (MUME), a la Jonquera, o el Memorial de Walter Benjamin, a Portbou.

Sí que hi ha les rutes senyalitzades del Pallars, però el conseller ha deixat entreveure que vol anar més enllà. "Si tanquem aquesta anella, tindrem una visió democràtica del conjunt del país", ha afirmat.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació