Divendres, 27 de setembre de 2024
heràldica

Espot adopta el nou escut oficial del municipi

Era el darrer municipi del Pallars que encara no tenia un blasó oficial homologat per la Generalitat

Pallars Digital Espot | 27 de setembre de 2024 a les 11:17
L'escut representa la muntanya dels Encantats i l'Estany de Sant Maurici | Ajuntament d'Espot
Espot ja té un escut heràldic oficial després que la Generalitat hagi donat el vistiplau a la proposta que l'ajuntament va fer ara fa dos anys. El municipi era l'últim del Pallars que encara no tenia un blasó homologat.

L'escut representa la muntanya dels Encantats i l'Estany de Sant Maurici, dos símbols de la zona i que formen part del Parc Nacional d'Aigüestortes. A més, el blasó, dissenyat per especialistes en heràldica, està coronat per la creu de Santa Llogaia, patrona de l'església del municipi.
 
  

Escollit en referèndum

El disseny va ser escollit pels habitants del poble majors de 16 anys en una consulta popular celebrada entre el 29 de setembre i l'1 d'octubre de 2022. Els altres dos escuts proposats representaven, per una banda, les dos parts amb què es divideix el poble (el Solau i l'Obago), separats pel riu Escrita; mentre que el segon emblema només contenia la mateixa creu de Santa Llogaia que figura a l'escut guanyador de la consulta.

Ara, només falta que l'Ajuntament d'Espot tiri també endavant la seva bandera municipal per finalitzar l'adopció de tots els seus símbols. En aquests darrers tres anys, municipis com Baix Pallars, Farrera, Trívia i les EMD de Sellui i Arestiu també han creat o adaptat a la normativa els seus escuts i banderes. En aquest sentit, només falta que ho faci l'EMD de Montenartró.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació